Placka z mletého mäsa, syra a vajíčok

Autor receptu: jnlukov

Toto jedlo môžete podávať ako raňajky ,no namiesto mletého mäsa môžete použiť napríklad šunku(najzdravšia varianta je asi to mäso alebo diétna šunka) ,salámu,slaninu alebo klobásu. Namiesto tvrdého syru môžete použiť aj plátkový. Taktiež je táto placka vhodná na obed či večeru a dokonca aj pre ľudí ktorí si strážia líniu.Dobrú chuť !

1-2
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na teflónovú panvicu poukladáme plátkový syr alebo po prípade tvrdý nakrájaný syr tak , aby bolo celé dno panvice pokryté. Počkáme kým sa trochu roztopí a naň vylejeme pomiešané jedno celé vajce s jedným bielkom a soľou. Ked budú vajcia čiastočne upečené tak na vajcia dáme mleté mäso ( šunku , salámu alebo slaninu).
  2. Následne po upečení prvých dvoch vajec a pridaného mäsa, vylejeme do panvice opäť zmiešané jedno celé vajce s jedným bielkom a prikryjeme pokrievkou. Tak ked budú vajcia takmer uvarené poukladáme naň plátkový syr a opäť prikryjeme. Počkáme kým bude syr roztopený a vajcia budú úplne uvarené. Tak podávame so zeleninou či chlebom.