Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: piglin
4 porcie |
60 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup- Z múky, droždia, soli a teplej vody vyrpacujeme polotuhé cesto a necháme vykysnúť. Špargľu očitíme, odkrojíme dolnú, tvrdú časť a za 10 minút uvaríme vo vode do polomäkka. Nezabudneme vodu dochutiť šťavou z polky citróna, lyžičkou cukru a lyžičkou soli. Foťák máme odložený na stole, ale zabudneme nafotiť fotku pre tento bod...
- Cesto vyvaľkáme, a položíme na plech (mne vyšla pizza na jeden plech a na jednu okrúhlu formu). Potrieme pestom (nešetríme ňou:)...
- ...pridáme prosciutto a špargľu nakrájané na úhľadné kúsky...
- ...pridáme sušené paradjky a natrháme mozzarellu...
- ...posypeme cheddarom...
- ...a pečieme pri 220 °C 15 minút...
|