Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: piglin

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Postup

  1. Z múky, droždia, soli a teplej vody vyrpacujeme polotuhé cesto a necháme vykysnúť. Špargľu očitíme, odkrojíme dolnú, tvrdú časť a za 10 minút uvaríme vo vode do polomäkka. Nezabudneme vodu dochutiť šťavou z polky citróna, lyžičkou cukru a lyžičkou soli. Foťák máme odložený na stole, ale zabudneme nafotiť fotku pre tento bod...
  2. Cesto vyvaľkáme, a položíme na plech (mne vyšla pizza na jeden plech a na jednu okrúhlu formu). Potrieme pestom (nešetríme ňou:)...
  3. ...pridáme prosciutto a špargľu nakrájané na úhľadné kúsky...
  4. ...pridáme sušené paradjky a natrháme mozzarellu...
  5. ...posypeme cheddarom...
  6. ...a pečieme pri 220 °C 15 minút...