Pizza s mäkkými okrajmi podľa Nigelly Lawson

Autor receptu: mimit

Recept je z knihy Kuchyňa - Srdce domova. Páči sa mi, že Nigella si nerobí hlavu s pomenovaním, keďže ide skôr o syrový koláč. Jednoduchý, ale chutný a veľmi sýty.

2
porcie
5 minút
príprava
33 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 200 stupňov. V miske si vidličkou vyšľaháme vajce a pridáme múku, soľ, mlieko a minimálne 50 g čedaru (ja som dala celých 100 g) a vypracujeme tekuté cesto, ktoré vylejeme do maslom vymazanej formy. Nigella píše, že použila formu s priemerom 20 cm, tá moja má 30 cm.
  2. Pečieme asi 30 minút. Zakaždým sa mi stalo, že počas pečenia, keď tekuté cesto mení konzistenciu na tuhé, vyrástla mi uprostred taká bublina, tú som vidličoku prepichla na viackrát a pokračovala som v pečení.
  3. Po približne 30 minútach od začiatku pečenia, vložíme na pizzu ľubovoľnú prílohu. Na obrázku bola grilovaná kuracia šunka, datlové paradajky a syr. Zapekáme už len asi 2-3 minúty, kým sa syr roztopí a získa zlatistú farbu. Potom už len pizzu vyberieme a nakrájame. Dobrú chuť.