Pizza s mäkkými okrajmi podľa Nigelly Lawson
Autor receptu: mimit
Recept je z knihy Kuchyňa - Srdce domova. Páči sa mi, že Nigella si nerobí hlavu s
pomenovaním, keďže ide skôr o syrový koláč. Jednoduchý, ale chutný a veľmi sýty.
2 porcie |
5 minút príprava |
33 minút na 200 °C |
Postup
- Rúru zohrejeme na 200 stupňov. V miske si vidličkou vyšľaháme vajce a pridáme múku, soľ, mlieko a minimálne 50 g čedaru (ja som dala celých 100 g) a vypracujeme tekuté cesto, ktoré vylejeme do maslom vymazanej formy. Nigella píše, že použila formu s priemerom 20 cm, tá moja má 30 cm.
- Pečieme asi 30 minút. Zakaždým sa mi stalo, že počas pečenia, keď tekuté cesto mení konzistenciu na tuhé, vyrástla mi uprostred taká bublina, tú som vidličoku prepichla na viackrát a pokračovala som v pečení.
- Po približne 30 minútach od začiatku pečenia, vložíme na pizzu ľubovoľnú prílohu. Na obrázku bola grilovaná kuracia šunka, datlové paradajky a syr. Zapekáme už len asi 2-3 minúty, kým sa syr roztopí a získa zlatistú farbu. Potom už len pizzu vyberieme a nakrájame. Dobrú chuť.