Pizza
Foto: kaatka

Budem rada, ak niekoho inšpirujem a spraví si v blízkych dňoch domácu pizzu :)

10
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 230 °C

Suroviny

600 g
20 g
3 ks
2 strúčiky
podľa chuti
7 ks
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najprv treba pripraviť cesto. Spolu aj s kysnutím je to do 1/2 hod hotové. Do väčšej misy nasypeme múku a zmiešame so soľou. Na plameň si dáme do hrnčeka zohriať cca 2dcl vody, nesmie páliť. Vložíme 20g droždia a posypeme 1 ČL kryšt.cukru. Po 10 min, kedy sa kvások začne pracovať ho treba vyliať na múku a pridáme cca 3PL oliv.oleja. vypracujeme cesto,necháme 20 min odležať.

  2. 2

    Základ na pizzu: do vriacej vody treba vložiť 3 rajčiny, tak aby praskla ich šupka a mohli sme ju ľahko odstrániť. Rýchlejšiemu prasknutiu pomôžeme jemný zárezom do rajčiny. Keď máme rajčiny očistené, pridáme bazalku a prelisovaný cesnak. Tieto suroviny rozmixujeme, dohustíme to kečupom a máme hotovo.

  3. 3

    Medzi tým ako nám cesto leží, pripravíme suroviny na zdobenie pizze. Ja som si nakrájala na kolieska cuketu, na malé kúsky šampiňóny, na prúžky olivy. Natrhala som lístky bazalky, nastrúhala syr.

  4. 4

    Na ľubovolný plech, ktorý sme vymastili olejom, rozložíme rovnomerne na tenko cesto.

  5. 5

    Ďalší postup je jedoduchý a konečný: Cesto podľa chuti potrieme rajčinovým základom, základ posypeme korením na pizzu, položíme cuketu, šampiňóny, olivy, pre chlapov som dala aj klobásu, posypeme eidamom a pečieme. Pizzu si ochuťte podľa seba :) Pripájam aj foto tej mojej a pôjdem sa najesť BTW : Z cesta vyjde 5 pizziek

    Pizza  - obrázok 5

Diskusia k receptu

methi
Urcite dobra. Ja robievam aj s baklazanom, tiez velmi dobra :)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekná pizza, so zeleninou mám rada :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia