Pivové kuriatko

Autor receptu: igurman

Kuracie recepty sú veľmi obľúbené. Keďže som mal doma kuracie stehná a "Radler" - citrónové pivo, bolo rozhodnuté. Výsledok je hodný odporúčania.:-))

6
porcií
20 minút
príprava
105 minút
na 160 °C

Postup

  1. Kuracie stehná nasolíme. Na spodok pekáča dáme na plátky nakrájané maslo. Na to poukladáme kuracie stehná. V miske si pripravíme z medu, posekaného rozmarínu, zázvoru a cesnaku omáčku,
  2. ktorou dobre potrieme kuracie stehná. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a vložíme pekáč. Pečieme nezakryté 20 minút. Potom zalejeme pivom a zakryjeme. Teplotu znížime na 160 stupňov. Zakryté pečieme 1 hodinu. Po hodine pečenia odokryjeme a vlastným výpekom podlievame kuracie stehná. Dopekáme 25 minút. Podlievame každých 8 minút.Nech máme kožu pekne chrumkavú. Hotovo!
  3. Podávame s ryžou, ktorú pripravíme na červenej cibuli a petržlenovej vňati. Prajem dobrú chuť iGurman