Pišot Detí vetra
	        Autor receptu: zemo
	         
	        
	        V zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami a hrncami. Tu je jeden z mnohých receptov. Pišot alebo perky po rómsky.
| 
				  	  
				  	35 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Zemiaky v šupke uvaríme celkom do mäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme na kašu. Zmiešame s vajcom a múkou. Pridáme soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré do tenka vyvaľkáme a potom z neho vykrajujeme kolieska. 
 - Osobitne na masti pripravíme hustejšiu praženicu zo štyroch vajec, osolíme a necháme vychladnúť. 
 - Do stredu každého kolieska dáme kávovú lyžičku praženice, vytvarujeme polmesiačiky a povaríme v osolenej vode. Podľa chuti môžeme na tanieri ozdobiť upraženou cibuľkou.