Pišot Detí vetra
Autor receptu: zemo
V zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami a hrncami. Tu je jeden z mnohých receptov. Pišot alebo perky po rómsky.
35 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky v šupke uvaríme celkom do mäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme na kašu. Zmiešame s vajcom a múkou. Pridáme soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré do tenka vyvaľkáme a potom z neho vykrajujeme kolieska.
- Osobitne na masti pripravíme hustejšiu praženicu zo štyroch vajec, osolíme a necháme vychladnúť.
- Do stredu každého kolieska dáme kávovú lyžičku praženice, vytvarujeme polmesiačiky a povaríme v osolenej vode. Podľa chuti môžeme na tanieri ozdobiť upraženou cibuľkou.