Pišot Detí vetra

Autor receptu: zemo

V zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami a hrncami. Tu je jeden z mnohých receptov. Pišot alebo perky po rómsky.

35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky v šupke uvaríme celkom do mäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme na kašu. Zmiešame s vajcom a múkou. Pridáme soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré do tenka vyvaľkáme a potom z neho vykrajujeme kolieska.
  2. Osobitne na masti pripravíme hustejšiu praženicu zo štyroch vajec, osolíme a necháme vychladnúť.
  3. Do stredu každého kolieska dáme kávovú lyžičku praženice, vytvarujeme polmesiačiky a povaríme v osolenej vode. Podľa chuti môžeme na tanieri ozdobiť upraženou cibuľkou.