Jahodové tiramisu

Piškóty s jahodami à la tiramisu

Autor receptu: redakcia

15
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Mascarpone, žĺtky, práškový cukor a smotanu vyšľaháme dotuha. Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody. Napučanú želatínu zľahka vyžmýkame a v malom hrnčeku ju za stáleho miešania necháme rozpustiť. Rozpustenú želatínu zmiešame s 3 lyžicami krému a potom vmiešame do zvyšku krému.
  2. Z polovice jahôd spravíme omáčku tak, že jahody podlejeme trochou vody a povaríme. Nakoniec ich prepasírujeme cez sitko.
  3. Na dno pohárov dáme trocha jahôd. Pridáme krém a piškóty namočené v jahodovej omáčke. Potom dáme opäť jahody a krém. Nakoniec ozdobíme.