Jahodové tiramisu
Piškóty s jahodami à la tiramisu
Autor receptu: redakcia
15 porcií |
30 minút príprava |
Postup- Mascarpone, žĺtky, práškový cukor a smotanu vyšľaháme dotuha. Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody. Napučanú želatínu zľahka vyžmýkame a v malom hrnčeku ju za stáleho miešania necháme rozpustiť. Rozpustenú želatínu zmiešame s 3 lyžicami krému a potom vmiešame do zvyšku krému.
- Z polovice jahôd spravíme omáčku tak, že jahody podlejeme trochou vody a povaríme. Nakoniec ich prepasírujeme cez sitko.
- Na dno pohárov dáme trocha jahôd. Pridáme krém a piškóty namočené v jahodovej omáčke. Potom dáme opäť jahody a krém. Nakoniec ozdobíme.
|