Piškótové kocky plnené parížským krémom

Autor receptu: olinecka

Tento recept je vymysleny ,ale je vyborny!!!

40ks
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z bielkov a cukru vyšľahame tuhy sneh do ktoreho postupne pridame žltky,olej,muku s praškom do pečiva.Zľahka premiešame muku a cesto vylejeme na plech,ktory sme vystlali papierom na pečenie.Pečieme na 180 stupňov 25-30 minut.Ronako pripravime aj tmave cesto.Nechame vychladnúť.
  2. Pripravime plnku,ktoru si predpripravime deň predtym.Čokoladu polameme do misy na mänšie kocky ,zalejeme smotanou a na miernom plameni miešame kym sa čokolada neroztopi.Nechame vychladnúť a odložime do chladničky na 24 hodin.Potom vyšľahame mixerom na hustu hmotu.
  3. Piškotove cesto svetle pokvapkáme sirupom a nanesieme lekvar,potom polovicu plnky. Preložime tmavym cestom a potrieme zbytkom plnky.Nakoniec zdobime podľa seba.Cesto som pokvapkala ,aby trocha malo sviežu chuť.Tento koláč som upiekla pre mojich doma len,čo som nabrala trochu sily po operacii.