Pirohy (vegan)

Autor receptu: dadasva

Malý odo mňa už dlhšie pýta tie batôžky plnené lekvárom. Priznám sa, doteraz som nemala odvahu urobiť cesto len z múky a vody. Ale iné už ani robiť nebudem. :)

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky a vody si urobíme cesto, kto zvláda, tak rukou, nakoniec sa tou aj tak nevyhnete. :)
  2. Po zmiešaní vznikne bochník, ktorý rozdelíme na dve časti a prvú rozváľkame na pomúčenej doske.
  3. Povyrezávame, naplníme a stlačíme. Ja mám tri kusy tých blbostí na sláčanie, troch rôznych veľkostí (do eura v hypernove). Do najväčšieho ide tak 1,5 lyžičky lekváru, do strednej asi lyžička a do najmenšej tak pol lyžičky.
  4. A hotové uvaríme v mierne slanej vode. Mali sme 27 ks hotových pirohov, ale malý chcel vykrajovať aj s tým velikým, inak by ich bolo cez tridsať. Posypeme makom, polejeme agáve (alebo posypeme curom) a polejeme roztopeným Alsanom (alebo nejakým kvalitným neutrálnym olejom, viem, že roztopený kokosový tuk je mňam ;) ) a podávame.