Pirohy (vegan)
Autor receptu: dadasva
Malý odo mňa už dlhšie pýta tie batôžky plnené lekvárom. Priznám sa, doteraz som nemala
odvahu urobiť cesto len z múky a vody. Ale iné už ani robiť nebudem. :)
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky a vody si urobíme cesto, kto zvláda, tak rukou, nakoniec sa tou aj tak nevyhnete. :)
- Po zmiešaní vznikne bochník, ktorý rozdelíme na dve časti a prvú rozváľkame na pomúčenej doske.
- Povyrezávame, naplníme a stlačíme. Ja mám tri kusy tých blbostí na sláčanie, troch rôznych veľkostí (do eura v hypernove). Do najväčšieho ide tak 1,5 lyžičky lekváru, do strednej asi lyžička a do najmenšej tak pol lyžičky.
- A hotové uvaríme v mierne slanej vode. Mali sme 27 ks hotových pirohov, ale malý chcel vykrajovať aj s tým velikým, inak by ich bolo cez tridsať.
Posypeme makom, polejeme agáve (alebo posypeme curom) a polejeme roztopeným Alsanom (alebo nejakým kvalitným neutrálnym olejom, viem, že roztopený kokosový tuk je mňam ;) ) a podávame.