Pirohy so slivkovým lekvárom posypané škoricovou strúhankou fotorecept
Foto: bambulkaaa
Toto je môj prvý pridaný recept na Varecha jednoduchý no u mňa obľúbený hlavne keď už je mäsa moc :)
Suroviny
300 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1/4 ČL aj menej |
|
1 PL |
|
|
|
100 g na poliatie |
|
100 g na opraženie strúhanky |
|
150 g (kto má rád aj viac) |
|
150 g alebo kryštálový (ja dávam od oka) |
|
1/4 ČL |
|
Postup
-
1
Dáme si uvariť zemiaky v šupke keď sú mäkké očistíme ich a pretlačíme. Na dosku si odvážime múku a zamiešame do nej štipku soli, PDP, cukor potom pridáme zemiaky a celé vajíčko, vymiesime si cesto a necháme ho troška odležať tak 10 minút.
-
2
Potom si cesto rozvaľkáme a pohárom (kto ako mám rád pirohy väčšie alebo menšie podľa toho veľkosť pohára) vykrojíme kolieska do ktorých stredu vložíme malou lyžičkou slivkový lekvár koliesko preložíme na polovice a okraje stlačíme vidličkou aby sa nám spojili a nevytiekol nám lekvár.
-
3
Čo mi ostalo cesto okolo koliesok som si urobila z neho šúlance.
-
4
Urobíme si strúhanku do rajnici si dáme rozpustiť 100g masla, strúhanku si dáme do väčšej rajnici zamiešame ju s cukrom a škoricou nakoniec zamiešame maslo a opražíme za stáleho miešania, aby nám neprihorela keď nám začne na spodku hnednúť odstavíme ju z ohňa.
-
5
Do hrnca si dáme variť vodu s troškou soli keď nám voda vrie dáme si do nej pirohy premiešame a keď nám začnú vychádzať na povrch povaríme 4-5 minút a vyberieme ich do misky.
-
6
Tak isto pri varení postupujeme aj so šúlancami. Pirohy polejeme maslom a zasypeme ich strúhankou premiešame a máme hotovo.
-
7
Prajem Vám dobrú chuť :)
:-D.