Pirohy s kačaco-kapustovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Dusenú kapustu dáme odkvapkať do sitka, aby sme odstránili prebytočnú vodu. Oberieme mäso z upečenej kačice. Na tuku urestujeme cibuľu, pridáme mäso, prehrejeme a odstavíme. Rozvaľkáme cesto a vykrojíme kruhy s priemerom asi 20 cm, ešte jednoduchšie štvorce 20 x 20 cm.
  2. Do kapusty vmiesime jeden malý nastrúhaný zemiak. Na jednu polovičku vykrojeného cesta dáme kapustu. Na ňu poukladáme mäso s cibuľkou, prikryjeme druhou vrstvou kapusty. Kraje cesta natrieme rozšľahaným vajcom.
  3. Cesto preložíme, popritláčame kraje, vytvarujeme kapsu, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na plech rozprestrieme papier na pečenie, naň poukladáme kapsy. Pečieme pri teplote 200 °C .