Pirohy s kačaco-kapustovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup- Dusenú kapustu dáme odkvapkať do
sitka, aby sme odstránili prebytočnú
vodu. Oberieme mäso z upečenej kačice.
Na tuku urestujeme cibuľu, pridáme
mäso, prehrejeme a odstavíme. Rozvaľkáme
cesto a vykrojíme kruhy s priemerom
asi 20 cm, ešte jednoduchšie štvorce
20 x 20 cm.
- Do kapusty vmiesime jeden malý
nastrúhaný zemiak. Na jednu polovičku
vykrojeného cesta dáme kapustu. Na
ňu poukladáme mäso s cibuľkou, prikryjeme
druhou vrstvou kapusty. Kraje cesta
natrieme rozšľahaným vajcom.
- Cesto preložíme, popritláčame kraje,
vytvarujeme kapsu, potrieme rozšľahaným
vajíčkom. Na plech rozprestrieme
papier na pečenie, naň poukladáme
kapsy. Pečieme pri teplote 200 °C .
|