Pirohy plnené Cheddar syrom

honestka - fotkahonestka, 11. mája 2010
Pirohy plnené Cheddar syrom
Foto: honestka

Rozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som ani nahodou nechcela porovnavat s nasou liptovskou bryndzou. Rokmi sme si vsak museli najst nahrady za vselico a aj ked pirohy robim aj na sladko, tento recept s kanadskym "Cheddar Cheese Old Fort" je nasim oblubenym.

15
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
2   šálky
1
3  lyžice
3  lyžice
3  lyžice
1/4   lyžičky
Plnka:
3/4  kg
2.5  šálky
Posypka:
2-3  ks
1  lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vymiesime si cesto ktore nechame v chladnicke aspon 1 hodinu odpocivat. Cesto je velmi vlacne a dobre sa s nim pracuje aj pri valkani. Formickou na robenie pirôh si vykrojime kruzky.

    Pirohy plnené Cheddar syrom - obrázok 1
  2. 2

    Pripravime plnku zmiesanim vsetkych prisad, cheddar nastruhame, zemiaky pretlacime a dochutime korenim.=== Naplnene pirohy dame na lanovu utierku ktora je posypana dobre mukou aby sa nelepsili pirohy nechame troska preschnut. Takto su hotove a pripravene na cerstve dalsie varenie. Ak ich robime do zasoby, (ja vzdy robim aspon zo 4 davok) tak ich dam na tacku v jednom rade a zamrazim potom dobre pekne oprasim z muky a dalej skladujem v ziplock sacku. (Ano, moje su dnes zamrazene) takze po vcerajsej sa prejedacke slavnostneho pohostenia ako najdene...

    Pirohy plnené Cheddar syrom - obrázok 2
  3. 3

    Vo velkom hrnci si nechame zovriet vodu so solou a dame varit pirohy. Opatrne premiesame varechou, aby sa neprilepili na spodok hrnca. Ked voda znova zovrie a pirohy vyjdu na povrch- teplotu znizime a len velmi pomaly ich varime, aby sa nam plnka nevyvarila do vody a staci ak ich varime 6 minut.

    Pirohy plnené Cheddar syrom - obrázok 3
  4. 4

    V palacinkari si opecieme nakrajanu cibulu, aby dostala karamelovu farbu a davame pozor, aby sa nepripiekla. Cibulu vyberieme na tanier a dalej si do placinkara vyberieme pirohy priamo z variacej sa vody a troska ich opecieme. Vyberieme na tanier posypeme cibulkou, a bud polejeme, alebo len pridame rozmiesanu kyslu smotanu s koprom a to v takom hojnom mnozstve, akomu sa ako paci. Pre mna cim viacej cibule, tym lepsie... Pirohy sa vsak mozu podavat aj len tak vybrate z vody bez opekania. Zapijame tym, co sa komu hodi. Cheers!

    Pirohy plnené Cheddar syrom - obrázok 4

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
tak pirohy sú mojím najobľúbenejším jedlom...a dnes ich mám na obed-bryndzové s opraženou cibuľkou na masle...mňam, mňam, to bude pochúťka...v sobotu som totiž robila torteliny /dala som na varechu/a ja som si musela spraviť aj pirohy na dnes...to je náhoda
Hlásim, že som pirohy práve dorobila, 1/2 pirohov s cheddarom a 1/2 s Lučinou kvôli malému, ktorý ešte cheddar nemôže. Sú skvelé, cesto nemá chybu, aj keď sa mi pri hnetení zdalo príliš tuhé. Recept na 1 s hviezdičkou :-)))))))

Polku dám zamraziť až trochu uschnú, už sa teším ako budú po ruke keď bude treba, ďakujem za výbornú inšpiráciu...
@Sandy : som velmi rada (zase ta muka!)- pridat trosku viacej tekutiny. ked budu zmrazene, dobre oprasit z nich muku a tak dat do sacku spolu s jedenym papierovym obruskom- ten berie prebytocnu vlahu.
dakujem za pochvalu!
(Inac som vymenila fotky k coko-chip cookies).
V múke problém nebol, pri smotane a tvarohu som bola štedrá, a dávala som kopcové lyžice :-) To cesto je v pohode tak ako je, nič meniť nebudem, keď ho budem robiť nabudúce. Len jedna vec. Písala si že ich robíš zo 4 dávok... Mne stačila jedna, bola to riadna makačka :-))

A fotky pri cookies sú super!!!
dakujem, mala si pravdu, ze tieto fotky pomozu viacej ako predosle a s pirohami to je tiez fajn. je to troska odlisne cesto ako sa robieva, ked sme kupovali farmarske mlieko, mala som vzdy vela tvarohu a ten mame radi vo vsetkom moznom; mne sa paci ze je velmi chutne oproti len mukovemu.
Vzdy ked robim nieco z cesta, tak robim vela, manzel je cestovinovy a potom aj ked som nie doma ma moznost rychleho jedenia. Tu su dlhe zimne dni a tak mi to nejako nevadilo a potom som mala velmi velku mraznicku a bolo lepsie ak nesla na poloprazdno hehe;
Teraz si balicky radi odnesu aj decka do svojich domovov a mam vela kmosiek (teraz uz aj starych dam), ktore si to urobit bud nemozu alebo nevedia...
som rada, ze vam budu chutit tiez, pozdravujem.
Dnes som robila tieto pirohy. Manzel nebol doma a mala som cheddar, tak so hladala cos nim urobim. Prisiel mi pod ruku tento recept, tak so sa rozhodla, ze ich urobim. Velmi dobre cesto, vyborne sa mi s nim pracovalo.

Pridaj komentár k receptu: