Foto: honestka
Rozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som ani nahodou nechcela porovnavat s nasou liptovskou bryndzou. Rokmi Zobraziť celý popisRozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som ani nahodou nechcela porovnavat s nasou liptovskou bryndzou. Rokmi sme si vsak museli najst nahrady za vselico a aj ked pirohy robim aj na sladko, tento recept s kanadskym "Cheddar Cheese Old Fort" je nasim oblubenym.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
2 šálky |
|
1 |
|
3 lyžice |
|
3 lyžice |
|
3 lyžice |
|
1/4 lyžičky |
|
Plnka: | |
3/4 kg |
|
2.5 šálky |
|
|
|
|
|
Posypka: | |
2-3 ks |
|
1 lyžičky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vymiesime si cesto ktore nechame v chladnicke aspon 1 hodinu odpocivat. Cesto je velmi vlacne a dobre sa s nim pracuje aj pri valkani. Formickou na robenie pirôh si vykrojime kruzky.
-
2
Pripravime plnku zmiesanim vsetkych prisad, cheddar nastruhame, zemiaky pretlacime a dochutime korenim.=== Naplnene pirohy dame na lanovu utierku ktora je posypana dobre mukou aby sa nelepsili pirohy nechame troska preschnut. Takto su hotove a pripravene na cerstve dalsie varenie. Ak ich robime do zasoby, (ja vzdy robim aspon zo 4 davok) tak ich dam na tacku v jednom rade a zamrazim potom dobre pekne oprasim z muky a dalej skladujem v ziplock sacku. (Ano, moje su dnes zamrazene) takze po vcerajsej sa prejedacke slavnostneho pohostenia ako najdene...
-
3
Vo velkom hrnci si nechame zovriet vodu so solou a dame varit pirohy. Opatrne premiesame varechou, aby sa neprilepili na spodok hrnca. Ked voda znova zovrie a pirohy vyjdu na povrch- teplotu znizime a len velmi pomaly ich varime, aby sa nam plnka nevyvarila do vody a staci ak ich varime 6 minut.
-
4
V palacinkari si opecieme nakrajanu cibulu, aby dostala karamelovu farbu a davame pozor, aby sa nepripiekla. Cibulu vyberieme na tanier a dalej si do placinkara vyberieme pirohy priamo z variacej sa vody a troska ich opecieme. Vyberieme na tanier posypeme cibulkou, a bud polejeme, alebo len pridame rozmiesanu kyslu smotanu s koprom a to v takom hojnom mnozstve, akomu sa ako paci. Pre mna cim viacej cibule, tym lepsie... Pirohy sa vsak mozu podavat aj len tak vybrate z vody bez opekania. Zapijame tym, co sa komu hodi. Cheers!
Polku dám zamraziť až trochu uschnú, už sa teším ako budú po ruke keď bude treba, ďakujem za výbornú inšpiráciu...
dakujem za pochvalu!
(Inac som vymenila fotky k coko-chip cookies).
A fotky pri cookies sú super!!!
Vzdy ked robim nieco z cesta, tak robim vela, manzel je cestovinovy a potom aj ked som nie doma ma moznost rychleho jedenia. Tu su dlhe zimne dni a tak mi to nejako nevadilo a potom som mala velmi velku mraznicku a bolo lepsie ak nesla na poloprazdno hehe;
Teraz si balicky radi odnesu aj decka do svojich domovov a mam vela kmosiek (teraz uz aj starych dam), ktore si to urobit bud nemozu alebo nevedia...
som rada, ze vam budu chutit tiez, pozdravujem.