Pikantné židovské grilované kura
Autor receptu: pusta
Toto jedlo je tradičným jedlom sefradskych židov, žijúcich v severnej Afrike v Alžírsku. Po namarinovaní, kura grilujú na roštoch, umiestnených asi 15 cm nad zemou za potierania zvyšnou marinádou. V domácich podmienkach som toto jedlo robila na grilovacej panvici, dávam do pozornosti, že bylinky na povrchu akoby sčernali, čo sa pri tejto úprave stáva bylinkám, ale nie sú spálené, i ked na pohľad sa tak môže zdať.
4 porcie |
100 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie štvrťky alebo stehná nasolíme a nakoreníme. V hlbokej mise pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrediencii.
- Porcie kuraťa vložíme do marinády na dve hodiny a obraciame ich. Pečieme z každej strany cca 10 minút za potierania zvyšnou marinádou na grilovacej panvici.
- Podávame s dusenou ryžou a zeleninovo-ovocným šalátom.