Pikantné židovské grilované kura

Autor receptu: pusta

Toto jedlo je tradičným jedlom sefradskych židov, žijúcich v severnej Afrike v Alžírsku. Po namarinovaní, kura grilujú na roštoch, umiestnených asi 15 cm nad zemou za potierania zvyšnou marinádou. V domácich podmienkach som toto jedlo robila na grilovacej panvici, dávam do pozornosti, že bylinky na povrchu akoby sčernali, čo sa pri tejto úprave stáva bylinkám, ale nie sú spálené, i ked na pohľad sa tak môže zdať.

4
porcie
100 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie štvrťky alebo stehná nasolíme a nakoreníme. V hlbokej mise pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrediencii.
  2. Porcie kuraťa vložíme do marinády na dve hodiny a obraciame ich. Pečieme z každej strany cca 10 minút za potierania zvyšnou marinádou na grilovacej panvici.
  3. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovo-ovocným šalátom.