Pikantné ragú s polentovými knedličkami fotorecept

domi454 - fotkadomi454, 9. januára 2016
Pikantné ragú s polentovými knedličkami (fotorecept)
Foto: domi454

Pikantné knedlíky s pikantným mäsom. Samozrejme, môžeme čilli vynechať.

6
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
3 strúčiky
1 stonka
3 PL
2 ks
100 ml
200 ml
400 g
1 ks
Knedlíčky:
170 g
200 g
1 ČL
350 ml
100 g
2 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny.

    Pikantné ragú s polentovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu, cesnak a zeler nakrájame nadrobno. Opečieme na oleji, pridáme mleté mäso a opekáme asi 5 minút.

    Pikantné ragú s polentovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Knedlíčky: V mise premiešame polentu s múkou a práškom do pečiva. Pridáme zakysanku, nastrúhaný čedar, soľ, korenie a posekanú vňaťku. Primiešame aj semienok zbavenú a nadrobno nakrájanú čilli papričku.

    Pikantné ragú s polentovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešame.

    Pikantné ragú s polentovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K mäsovej zmesi pridáme bobkové listy a víno. Pomaly dusíme, kým sa tekutina nevyvarí na polovicu. Prilejeme vývar, sterilizované paradajka ošúpané a nakrájané, čilli, osolíme, okoreníme a varíme asi 45 minút.

    Pikantné ragú s polentovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom pomocou dvoch lyžíc tvarujeme knedlíky, ktoré rozložíme na mäso. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. C 20 minút.

    Pikantné ragú s polentovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovo.

    Pikantné ragú s polentovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: