Pikantné lečo s klobáskou

tinca - fotkatinca, 31. júla 2010
Pikantné lečo s klobáskou
Foto: tinca

Rýchly a chutný sobotný obed.

3-4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3 ks
1 ks
2 stručky
10 dkg
3-4 PL
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, očistíme papriku,cibuľu a cesnak. Sparíme si a olúpeme rajčiny. Cibuľu, papriku a rajčiny nakrájame, cesnak pretlačíme. Klobásku tiež ošúpeme a nakrájame na kolieska. Ja som použila žitavskú klobásku je výborná, nie je preschnutá a je dobrá aj do francúzskych zemiakov. Ale môže byť akákoľvek.

  2. 2

    Na oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme roztlačený cesnak a klobásku, ktorú chvíľu tiež opečieme. Pridáme papriku a chili papričku /ak máme pálivú papriku aspoň jednu nemusí byť/. Chvíľu dusíme a pridáme pokrájané rajčiny a dľa chuti osolíme. Dodusíme tak, aby paprika chrumkala, nemám rada rozvarenú. Nakoniec pridáme vajíčka a upražíme tak, aby zostala konzistencia vajíčiek redšia.

  3. 3

    Nakoniec pridáme posekanú kučeravú petržlenovú vňaťku /alebo klasickú/a pažítku.

    Pikantné lečo s klobáskou - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdezda
Lečo môžem každý deň robiť aj papať, milujem jeho vôňu, jasné aj chuť :-)
evusik
neni nad dobré lečo z čerstvej papriky a rajčín :-)
dobizu
... lečo, naši by ho jedli každý deň, , jedia ho s chlebom, bez chleba, so zemiakmi, s párkou, aj cestoviny som im s lečom zapekala... vďaka za inšpiráciu, zajtra im ho urobím na raňajky :-)
sjuz
Tinca,už sa veľmi teším, keď mi dozrejú rajčiny a papriky na lečo! Ja si robievam bez klobásky a bez vajíčka:) Mám taký "svoj" postup:), tiež mám rada papriku chrumkavú, a robievam na olivovom oleji. Jedávam k nemu hrianky:)
tinca
@sjuzik teraz som mala chuť na takéto, ale tiež robím rôzne ako ma napadne a striedam to, lebo ja lečo milujem a jem ho často. Ja tiež dávam olivový olej, ale nenapísala som, nech si dá každý aký chce.
dobizu
@tinca , klobúk dolu, tak túto dobrotu urobím našim ešte tento týždeň a ako poznám ocina, bude sa olizovať aj za ušami (ten by mohol v haluškách na akýkoľvek spôsob aj spávať)!!! Vďaka aj v mene našich maškrtníkov. :-)
honestka
V kazdom pocasi mozem na takej dobrote prezit. Velmi mi to zavonalo az sem Tinca...
bozulka
Tiež mám rada lečo na všetky možné spôsoby a teším sa na leto.Ale ja môžem aj lečo čo si ja zavarím: 2/3 rajčin,1/3 papriky pokrájam a iba malinko prehrejem v hrnci,dám do pohárov a sterilizujem aby chytili viečka./asi 15 min./lečo musí ostať chrumkavé.Až pri varení dávam speniť cibuľku vysypem pohár a ostatné už robím ako čerstvé.
tinca
@dobizu , potom napíš ako chutili, ja ich robím vlete často.@bozulka kedysi sme s maminou zavárali veľa leča, ale ja to robím len sporadicky, mám najradšej čerstvé, ale robili sme ho presne ako ty!