Foto: tinca
Rýchly a chutný sobotný obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, očistíme papriku,cibuľu a cesnak. Sparíme si a olúpeme rajčiny. Cibuľu, papriku a rajčiny nakrájame, cesnak pretlačíme. Klobásku tiež ošúpeme a nakrájame na kolieska. Ja som použila žitavskú klobásku je výborná, nie je preschnutá a je dobrá aj do francúzskych zemiakov. Ale môže byť akákoľvek.
- 2
Na oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme roztlačený cesnak a klobásku, ktorú chvíľu tiež opečieme. Pridáme papriku a chili papričku /ak máme pálivú papriku aspoň jednu nemusí byť/. Chvíľu dusíme a pridáme pokrájané rajčiny a dľa chuti osolíme. Dodusíme tak, aby paprika chrumkala, nemám rada rozvarenú. Nakoniec pridáme vajíčka a upražíme tak, aby zostala konzistencia vajíčiek redšia.
- 3
Nakoniec pridáme posekanú kučeravú petržlenovú vňaťku /alebo klasickú/a pažítku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/halusky-lecom-fotorecept/7643-p...