Foto: tinca
Tak tento recept určite nikto nepozná, lebo to je original recept mojej mamy. Od mala som mala rada lečo, celé leto by som ho Zobraziť celý popisTak tento recept určite nikto nepozná, lebo to je original recept mojej mamy. Od mala som mala rada lečo, celé leto by som ho bola jedla každý deň čisté, s párkom, klobásou, vajíčkom alebo bez. Aby som to nemala jednotvárne mamina vymyslela tento recept a tak sa toto jedlo stalo u nás veľmi obľúbeným.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme si všetky potrebné suroviny. Množstvá na halušky neuvádzam, každý si urobí podľa počtu pozvaných k stolu.
-
2
Očistíme cibuľu, cesnak, papriku a všetko nakrájame. Rajčiny prekrojíme do kríža,sparíme,prudko ochladíme, stiahneme šupku a tiež nakrájame, ako aj chili papričku.
-
3
Na zohriatom oleji opražíme do sklovita cibuľu /ja dávam viac, lebo vtedy je lečo dobré/, potom pridáme chili papričku,roztlačený a pokrájaný cesnak /nie prelisovaný/,tento krátko opražíme, pridáme pokrájanú papriku, posolíme a necháme dusiť. Nakoniec pridáme rajčiny a ešte spolu dusíme. Na lečo na halušky použite viac oleja, aby sa premastili a rajčín nedávajte veľa, lebo lečový základ by mal byť vydusený s minimom šťavy! Keď sa nám dusí paprika medzitým si urobíme halušky.
-
4
Nakoniec halušky zmiešame s lečom. Pri servírovaní ich posypeme strúhaným tvrdým syrom, ja som dala eidam a posypeme nasekanou čerstvou bazalkou. Ako príloha je najlepší uhorkový šalát, ale hodí sa aj kyslá uhorka, alebo čalamáda.
-
5
Rada NAVYŠE: na toto jedlo môžeme urobiť aj halušky tzv. nokerle /múka,vajíčko, voda/,alebo ako ja teraz zo zemiakového cesta. Oboje sú chutné. Dobrú chuť!
klobaskovu ...mnam, mnam KK