Pikantné lečo s klobáskou

Autor receptu: tinca

Rýchly a chutný sobotný obed.

3-4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, očistíme papriku,cibuľu a cesnak. Sparíme si a olúpeme rajčiny. Cibuľu, papriku a rajčiny nakrájame, cesnak pretlačíme. Klobásku tiež ošúpeme a nakrájame na kolieska. Ja som použila žitavskú klobásku je výborná, nie je preschnutá a je dobrá aj do francúzskych zemiakov. Ale môže byť akákoľvek.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme roztlačený cesnak a klobásku, ktorú chvíľu tiež opečieme. Pridáme papriku a chili papričku /ak máme pálivú papriku aspoň jednu nemusí byť/. Chvíľu dusíme a pridáme pokrájané rajčiny a dľa chuti osolíme. Dodusíme tak, aby paprika chrumkala, nemám rada rozvarenú. Nakoniec pridáme vajíčka a upražíme tak, aby zostala konzistencia vajíčiek redšia.
  3. Nakoniec pridáme posekanú kučeravú petržlenovú vňaťku /alebo klasickú/a pažítku.