Foto: stacy77777
Tento recept pred niekoľkými rokmi uviedla a varila v televíznej relácii speváčka Jana Kocianová,keďže nám celej rodine chutil,robievam ho od vtedy,aj keď občas si Zobraziť celý popisTento recept pred niekoľkými rokmi uviedla a varila v televíznej relácii speváčka Jana Kocianová,keďže nám celej rodine chutil,robievam ho od vtedy,aj keď občas si recept upravíme podľa vlastnej chuti,prípadne pridáme ľubovoľnú ingredienciu.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Zmiešame si v malej miske olej,sladkú papriku,diabolské korenie a soľ. Kurča rozdelíme na štvrte. Na kus alobalu dáme na mesiačiky pokrájané zemiaky,troška posolíme,pridáme cibuľu,tiež nakrájanú na mesiačiky a slaninu. Diel kurčaťa potrieme pripravenou marinádou a troška pokvapkáme aj zemiačiky. Zabalíme tak, aby šťava nevytekala z balíčka. Pečieme asi 1 hodinu pri 220stupňoch.
-
2
Po hodine opatrne roztvoríme alobal tak, aby sa kurča zapieklo do chrumkava. Necháme dopekať cca 10minút.
-
3
Recept je jednoduchý a asi aj známy,ale nie je zlé si ho pripomenúť a aj na grilovaciu sezónu. Prajem dobrú chuť!!!
Diskusia k receptu