Pikantné kurča v alobale
Autor receptu: stacy77777
Tento recept pred niekoľkými rokmi uviedla a varila v televíznej relácii speváčka Jana
Kocianová,keďže nám celej rodine chutil,robievam ho od vtedy,aj keď občas si recept
upravíme podľa vlastnej chuti,prípadne pridáme ľubovoľnú ingredienciu.
4 porcie |
20 minút príprava |
70 minút na 220 °C |
Postup
- Zmiešame si v malej miske olej,sladkú papriku,diabolské korenie a soľ. Kurča rozdelíme na štvrte. Na kus alobalu dáme na mesiačiky pokrájané zemiaky,troška posolíme,pridáme cibuľu,tiež nakrájanú na mesiačiky a slaninu. Diel kurčaťa potrieme pripravenou marinádou a troška pokvapkáme aj zemiačiky. Zabalíme tak, aby šťava nevytekala z balíčka. Pečieme asi 1 hodinu pri 220stupňoch.
- Po hodine opatrne roztvoríme alobal tak, aby sa kurča zapieklo do chrumkava. Necháme dopekať cca 10minút.
- Recept je jednoduchý a asi aj známy,ale nie je zlé si ho pripomenúť a aj na grilovaciu sezónu. Prajem dobrú chuť!!!