Pikantné kurča v alobale

Autor receptu: stacy77777

Tento recept pred niekoľkými rokmi uviedla a varila v televíznej relácii speváčka Jana Kocianová,keďže nám celej rodine chutil,robievam ho od vtedy,aj keď občas si recept upravíme podľa vlastnej chuti,prípadne pridáme ľubovoľnú ingredienciu.

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame si v malej miske olej,sladkú papriku,diabolské korenie a soľ. Kurča rozdelíme na štvrte. Na kus alobalu dáme na mesiačiky pokrájané zemiaky,troška posolíme,pridáme cibuľu,tiež nakrájanú na mesiačiky a slaninu. Diel kurčaťa potrieme pripravenou marinádou a troška pokvapkáme aj zemiačiky. Zabalíme tak, aby šťava nevytekala z balíčka. Pečieme asi 1 hodinu pri 220stupňoch.
  2. Po hodine opatrne roztvoríme alobal tak, aby sa kurča zapieklo do chrumkava. Necháme dopekať cca 10minút.
  3. Recept je jednoduchý a asi aj známy,ale nie je zlé si ho pripomenúť a aj na grilovaciu sezónu. Prajem dobrú chuť!!!