Pikantné hovädzie ako minútka

Autor receptu: kukulienka71

...inšpirovala som sa receptom na kórejskú grilovanú dobrotu - Bulgoki. Na rýchlu prípravu hovädzieho mäsa je najlepšie použiť sviečkovicu,pretože je veľmi jemná a krehká. Ja som ju nahradila dobre odležaným kusom roštenky,ktorú som marinovala v pikantnom náleve 24h,čím sa mäso ešte zjemnilo. Najvhodnejší spôsob prípravy je na grile,sezóna začína...

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté mäso sa snažíme nakrájať na čo najtenšie rezne a potom širšie rezance. Hrušku očistíme,zbavíme jadrovníka a zmixujeme alebo postrúhame najemno,dáme do misy,v ktorej budeme mäso marinovať. Použijeme len vňať jarnej cibuľky,nakrájame ju na tenké kolieska,takisto chilli papričky,cesnak popučíme. Pridáme všetky ostatné suroviny a poriadne marinádu premiešame. Vložíme do nej kúsky mäsa a necháme min.30 min odležať,najlepšie až 24 hodín v chladničke.
  2. Tesne pred konzumáciou silne rozhorúčime panvicu(v lepšom prípade gril) a mäso pomocou klieští naberáme z misy priamo k opekaniu, nimi ho aj obraciame a z každej strany opekáme pár minút,krásne do červena. Vhodná príloha je dusená ryža a hlávkový šalát. Mäso som vôbec nesolila,ale sójová omáčka obsahuje soľ. Boli sme s týmto jedlom veľmi spokojní,určite ho budeme pripravovať v lete často.