Pikantná sardinková nátierka (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Omylom som kúpila sardinky v pikantnom náleve. Skúsila som z nej urobiť nátierku a bola nad očakávanie výborná. Viem si ju veľmi dobre predstaviť ako pohostenie na jednohubkách, aj ako plnku do paštičiek z lístkového cesta a rovnako aj ako základ k iným slaným chuťovkám podávaným k vínu.
1 dávka porcia |
10 minút príprava |
Postup
- Pripravila som potrebné suroviny na nátierku.
- Cibuľu som pokrájala na kocky.
- Otvorila som konzervu sardiniek, odporúčam použiť na prípravu nátierky práve tieto malé sardinky, lebo nátierka z nich je oveľa chutnejšia, než z iných.
- Sardinky som pridala aj s olejom, v ktorom boli naložené, do misy s pokrájanou cibuľou
- Vytlačila som šťavu z polovice citrona a priliala som ju k sardinkám a cibuli v mise.
- Pridala som Perlu, mleté čierne korenie, sardinky som predtým nerozdrobila vidličkou celkom, aby v nátierke boli malé kúsky sardiniek.
- Pridala som ešte 3 CL horčice, viac netreba, lebo sardinky sú pikantné dosť a chute sa nemajú prebíjať, ale navzájom spolu harmonizovať.
- Všetko som spolu vymiešala na nátierku. Kto chce, použije miesto Perly maslo.
- Pokrájala som čerstvo upečený chlieb na krajce, ktoré...
- ...som natrela hotovou nátierkou a dekorovala lístkami petržlenovej vňate.