Pikantná sardinková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Omylom som kúpila sardinky v pikantnom náleve. Skúsila som z nej urobiť nátierku a bola nad očakávanie výborná. Viem si ju veľmi dobre predstaviť ako pohostenie na jednohubkách, aj ako plnku do paštičiek z lístkového cesta a rovnako aj ako základ k iným slaným chuťovkám podávaným k vínu.

1 dávka
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. Pripravila som potrebné suroviny na nátierku.
  2. Cibuľu som pokrájala na kocky.
  3. Otvorila som konzervu sardiniek, odporúčam použiť na prípravu nátierky práve tieto malé sardinky, lebo nátierka z nich je oveľa chutnejšia, než z iných.
  4. Sardinky som pridala aj s olejom, v ktorom boli naložené, do misy s pokrájanou cibuľou
  5. Vytlačila som šťavu z polovice citrona a priliala som ju k sardinkám a cibuli v mise.
  6. Pridala som Perlu, mleté čierne korenie, sardinky som predtým nerozdrobila vidličkou celkom, aby v nátierke boli malé kúsky sardiniek.
  7. Pridala som ešte 3 CL horčice, viac netreba, lebo sardinky sú pikantné dosť a chute sa nemajú prebíjať, ale navzájom spolu harmonizovať.
  8. Všetko som spolu vymiešala na nátierku. Kto chce, použije miesto Perly maslo.
  9. Pokrájala som čerstvo upečený chlieb na krajce, ktoré...
  10. ...som natrela hotovou nátierkou a dekorovala lístkami petržlenovej vňate.