Pikantná šafranová hruška v župane
Autor receptu: redakcia
Postup- Hrušky ošúpeme a uvaríme do polomäkka v džúse, do ktorého pridáme šafran. Hrušky vysušíme servítkou
a prešpikujeme čili papričkou. Z lístkového cesta vyvaľkáme tenší plátok, do ktorého obtočíme hrušku tak,
aby trčala stopka. Hrušky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Cesto potrieme žĺtkom a pomaly pečieme asi pri 150 stupňoch asi 25 až 30 minút. Džús, v ktorom sa hrušky varili, môžeme vyvariť, jemne zahustiť solamylom a podávať k hruške ako omáčku.
- NÁŠ TIP: Spojenie chute sladkej hrušky, trošku slaného cesta a ostrej čili papričky dáva spolu zaujímavú chuť.
Pikantná hruška nie je však len potešením pre chuťové poháriky, ale veľmi pekne vyzerá aj na tanieri.
|