Pikantná, ale tiež voňavá dobrota
Autor receptu: noelia
Mam velmi rada chut oliv a zijem v krajine ich vyskytu, kde je ich vona citit uplne vsade, ale nemozem ich paradoxne jest cele. Pred casom mi moja francuzska priatelka a susedka doniesla v misticke cosi, co malo krasnu jemnu konzistenciu, zelenkavu farbu a vonalo nadherne po olivach a cesnaku. A tak ak budete citat dalej, dozviete sa, ako jednoducho sa pripravi "olivovocesnakovosyrova" pomazanka.
Postup
- Do mixera podla vlastneho vyberu (staticky ci ponorny) dame balicek ci konzervu vykostkovanych oliv zelenych pripadne ciernych bez nalevu.
- Pridame polievkovu lyzicu kvalitneho olivoveho najlepsie za studena lisovaneho oleja, dva struciky cesnaku (alebo viac ci menej podla chuti ) a niekolko asi dvojcentimetrovych kuskov parmezanu, alebo ineho tvrdeho syra podla vlastnej chuti a uvazenia a nakoniec malu konzervu sardeliek (ancoviciek).
Ak syr nepridate vobec, ziskate rovnako dobru, ale menej kaloricku a este zdravsiu variantu olivovej pomazanky.
- Vsetko rozmixujeme, mozeme pouzit aj ponorny mixer priamo v nadobe, z ktorej budeme natierku konzumovat.
- Vysledkom by mala byt hladka a krasne homogenna natierka, ktoru mozete konzumovat k pikantnym syrom, s hriankami, cerstvym chlebom, alebo po pridani maleho mnozstva vody ju mozete upravit na velmi specificku omacku k cestovinam alebo malo vyraznemu kuraciemu a telaciemu masu.
Vyborne chuti s pecenymi zemiakmi.