Pieprezníky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda názov inak úplne obyčajného receptu. :-) No možno ešte jedna zvláštnosť pri úprave mäsa... však uvidíte. :-)

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame naplocho na tenké rezníky. Zomelieme čierne korenie (nedávajte už mleté kupované, chuť sa nedá porovnať), poriadne ním ochutíme mäso a necháme postáť, kým sa pečú zemiaky. Nesolíme. Ak nedáte soľ, mäso bude mať úplne inú chuť, a okrem toho príloha bude slaná, ale je to na vás...
  2. Medzitým si obielime zemiaky a nakrájame na menšie krížalky. Do teplého oleja vmiešame provensálske bylinky, necháme ich pustiť vôňu, k zemiakom pridáme soľ, kmín a ľan a všetko to premiešame.
  3. Zemiaky šupneme do trúby a raz za pol hodinu premiešame, podľa množstva a podľa trúby pečieme dokopy tak hodinu a pol.
  4. Z vajec, múky a vody spravíme hustejšie cestíčko (ja ani toto nesolím). Rezníky v ňom obalíme...
  5. ...a vypražíme z oboch strán.
  6. Rezníky s čistou chuťou piepru podávame s fantastickými zemiakmi a hlavne veľkou kopou čerstvej zeleniny (napríklad s Lukulským šalátom ). Prajem dobrú chuť. :-)