Foto: ancicka
Další môj starodávny koláč s babičkyného receptára.
25
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia,med a cukor mixerom vyšľaháme do peny.
-
2
Do vyšľahaného pridáme preosiatú múku v ktorej zamiešame sodu.Dobré premiešame.
-
3
Cesto vylejeme na plech,vyložený papierom .
-
4
Rozotrieme rovnomerne a posýpeme lieskovými orechami.Takto cesto na plechu necháme cez noc pri izbovej teplote do rána kysnúť.Ráno ho vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
-
5
Tento perník je jednoduchý a má svojú osobitú perníkovu chuť.Skúste a vychutnajte si .Dobrú chuť.
Vieš voľakedy nemali asi také korenie ako teraz.
Som rada ,že vás niektorých tento perník zaujal.Dakujem.
(Anička, tým slovkom "prez" som si pripomenula svoju mamu, a vedela som, že je od Teba, lebo asi len v našom kraji sa používa toto spojenie)