Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou fotorecept
Foto: margaretka28
Vianočné, rumové, voňavé...
Postup
-
1
Zo surovín zmiesime cesto, ak je príliš lepivé, pridáme ešte trochu múky a necháme do druhého dňa v chladničke. Odpočinuté cesto rozvaľkáme a formičkou vykrojíme kolieska asi 3 cm priemer. Na každé koliesko dáme slivkový lekvár.
-
2
Zabalíme a vytvarujeme guľky, ktoré ukladáme na plech dalej od seba .
-
3
Pečieme na 200 stupňoch asi 15 minút.
-
4
Upečené, ešte teplé namočíme do rumu.
-
5
Hned potom do práškového cukru a znovu do rumu, necháme voľne zaschnúť, Sú výborné :-)
@mariamka , šak sa priznaj rovno, čo si si dala ? :-)
@afataga , @soncya , @brambora , @smejkad , @janara , dakujem za nahliadnutie, budem rda, ked vyskúšate :-)
@stacy aj chutia super :-) dakujem
Ešte teplé som ich namáčala do rumu, cukru, rumu a tak kolom dookola. Lenže! Ten rum pili ako alkoholik po trojdennej suchote, minula som skoro pol litra. Vyzerali krásne. Naložila som na tanier, musela som opatrne, lebo boli riadne napité. Manžel ochutnal, vyhlásil "skvelé, vynikajúce", ochutnala som aj ja, zjedla som tri a až potom som si uvedomila, koľko rumu v nich vlastne je. Takže teraz píšem mierne napitučká, hľadám klávesy, ktoré do ktorého slova patria. Takže v toto stave len pre dospelých!
Nabudúce spravím rumovú polevu a radšej ich len polejem, nech si pochutia aj vnúčence. lebo sú naozaj dobré.
namiesto rumu som pouzila cukor rozpusteny vo vode a kvapku rumovej aromy
chutovo su vyborne, ale mam obavy, co ta voda spravi s trvanlivostou, neskoro mi to napadlo
mate niekto s tymto skusenost?