Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 18. decembra 2013

Vianočné, rumové, voňavé...

Suroviny

400 g
160 g
1 čl zarovnaná
1 kus
1 čl
2 kusy
120 g
z 1 citróna
60 g
Na dokončenie:
 (rum)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín zmiesime cesto, ak je príliš lepivé, pridáme ešte trochu múky a necháme do druhého dňa v chladničke. Odpočinuté cesto rozvaľkáme a formičkou vykrojíme kolieska asi 3 cm priemer. Na každé koliesko dáme slivkový lekvár.

    Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zabalíme a vytvarujeme guľky, ktoré ukladáme na plech dalej od seba .

    Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na 200 stupňoch asi 15 minút.

    Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené, ešte teplé namočíme do rumu.

    Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hned potom do práškového cukru a znovu do rumu, necháme voľne zaschnúť, Sú výborné :-)

    Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

38 komentárov k receptu
Mne minule z takej misky zacali vyliezat stovky malickych trpaslikov, ti vam boli vsade a strasne rychle sa mnozili! Tak som ich likvidoval tlcikom na maso hlava-nehlava... ;-)
tym vyoranym sa necuduj, to prave divam na vyplatnu pasku :) a tusim sme na strycu Marcinovi odchovane, kyseuve aj veseuve, orechove aj trojchuapove :))
no takze... boli vyborneee... ale ja som cesto nevalkala lebo sa to nejak lepilo, tak radsej som si to rovno odstipkavala z cesta a tak tvarovala gulky. lekvar som po troch pokusoch tiez vzdala lebo sa mi to s tym lepilo a neslo to... ale vysledok stal aj tak za to. fakt ako z obchodu. zjedli sme ich za dva dni. :D
Pred chvíľou som dopiekla. Aj mne sa cesto lepilo ako @brambore , tak som ani neskúšala vaľkať. rovno som šúľala guľky. Upiekli sa krásne, rozliali sa na vypuklé kolieska a keďže som si dala záležať na veľkosti guliek, sú jedno ako druhé, ani vykrajované by neboli krajšie. Piekla som bez citrónovej kôry a lekváru.
Ešte teplé som ich namáčala do rumu, cukru, rumu a tak kolom dookola. Lenže! Ten rum pili ako alkoholik po trojdennej suchote, minula som skoro pol litra. Vyzerali krásne. Naložila som na tanier, musela som opatrne, lebo boli riadne napité. Manžel ochutnal, vyhlásil "skvelé, vynikajúce", ochutnala som aj ja, zjedla som tri a až potom som si uvedomila, koľko rumu v nich vlastne je. Takže teraz píšem mierne napitučká, hľadám klávesy, ktoré do ktorého slova patria. Takže v toto stave len pre dospelých!
Nabudúce spravím rumovú polevu a radšej ich len polejem, nech si pochutia aj vnúčence. lebo sú naozaj dobré.
@sovka62 :tento recept som uverejnila ako môj prvý(vtedy ešte bez fotiek) a robím ho roky,je ozaj dobrý.Nechám len asi hodinu oddýchnuť,žiadna chladnička.Akurát,ak sa lepí,podsýpem trocha múky,miesim a ak treba,ešte podsýpem,až sa nelepí a bude sa dať vaľkať.Robila som aj pred týždňom,plnila výbornou plnkou (mám v receptoch) a pár som vyskúšala rum-cukor-rum,no vzdala som to a radšej čoko poleva.Ale ako komu chutí ,mne sa zdalo,že pijú viac,ako ja :-) a to sa mi nepáčilo.
@sovka , dakujem za komentár, som rada, že si recept vyskúšala, len neviem, prečo tvoje tak pili ten rum, lebo moje sa mi nezdali až také pripité, tá rumová poleva je celkom dobrý nápad, ja ked ich robím, tak polovicu ako je v recepte a polovicu do čokolády, s tým cestom, že sa lepí, je to pravda, niekedy aj pridávam múku, aby bolo cesto tak akurát.
@Margaretka28 Cesto som nevaľkala ani nedávala lekvár. Iba som z neho odtrhovala kúsky a robila malé guličky (veľkosť bonbónu - ešte trochu narástli). Po upečení: rum-cukor-rum. Sú neskutočné, mäkké a chutia presne ako tie kupované perníčky s cukrovou polevou ktoré mám tak rada. Ale tieto sú lepšie lebo sú domáce a viem čo v nich je. Ďakujem za recept, určite ich budem piecť častejšie :)
asi mam vacsiu CL, lebo mi popraskali,ale nevadi
namiesto rumu som pouzila cukor rozpusteny vo vode a kvapku rumovej aromy
chutovo su vyborne, ale mam obavy, co ta voda spravi s trvanlivostou, neskoro mi to napadlo
mate niekto s tymto skusenost?
Děkuji za úžasný recept,jen potvrzuji slova @Morenajea ,že jsou lepší než rumové z obchodu,ale chuťově stejné jako když jsem byla malá :) . Také jsem jen dělala kuličky bez náplně , ještě jednou moc děkuji ,peču již potřetí :)

Pridaj komentár k receptu: