Perkelt s haluškami alebo s cestovinou

Autor receptu: lenkac

Doma veľmi často pripravovaný recept :)

15 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si speníme cibuľku, neskôr pridáme cesnak. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a papriku. Osolíme, okoreníme, pridáme trošku chilli. Necháme chvíľku podusiť a pridáme kuracie stehná, ktoré tiež chvíľku necháme na tomto základe podusiť.
  2. Všetko zalejeme vodou a pridáme nové korenie.
  3. Dusíme, kým mäso nezmäkne.
  4. Mäso vyberieme, nové korenie tiež a zvyšok rozmixujeme na úžasnú kašičku.
  5. Omáčku dáme na sporák, pridáme smotanu a mäso. Necháme ešte pár minút prevariť.
  6. Spravíme si prílohu - halušky. Všetky suroviny premiešame a v slanej horúcej vode cez haluškovač urobíme halušky. Druhá varianta sú cestoviny, ja som použila väčšie.
  7. Dobrú chuť :)