Perkelt á la čárda

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké plátky, očistenú papriku na menšie kúsky a olúpanú paradajku na kocky.
  2. Na zohriatom oleji podusíme cibuľu, kým nezíska svetložltú farbu. Znížime teplotu, pridáme mletú papriku a hneď premiešame.
  3. Potom pridáme mäso, opečieme ho, pridáme nakrájanú štipľavú papričku a všetko poprášime vegetou. Zalejeme malým množstvom vody a prikryté dusíme. Z času na čas premiešame a podlejeme vodou podľa potreby, vždy iba malým množstvom.
  4. Keď mäso dopoly zmäkne, primiešame papriku a paradajky, nakoniec môžeme podľa chuti pridať PL múky rozmiešanú v troche vody. Všetko spolu ešte krátko podusíme.
  5. Ako prílohu môžeme podávať originálne maďarské halušky, trhance alebo široké rezance.