Perkelt á la čárda
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso nakrájame na rezance,
cibuľu na tenké plátky, očistenú
papriku na menšie
kúsky a olúpanú paradajku
na kocky.
- Na zohriatom
oleji podusíme cibuľu, kým
nezíska svetložltú farbu. Znížime
teplotu, pridáme mletú
papriku a hneď premiešame.
- Potom pridáme mäso, opečieme
ho, pridáme nakrájanú
štipľavú papričku a všetko
poprášime vegetou. Zalejeme
malým množstvom vody
a prikryté dusíme. Z času na
čas premiešame a podlejeme
vodou podľa potreby, vždy
iba malým množstvom.
- Keď
mäso dopoly zmäkne, primiešame
papriku a paradajky,
nakoniec môžeme podľa
chuti pridať PL múky rozmiešanú
v troche vody. Všetko
spolu ešte krátko podusíme.
- Ako prílohu môžeme podávať
originálne maďarské halušky,
trhance alebo široké rezance.
|