Višňový koláč

Perfektná bábovka, ktorá obsahuje všetko

Autor receptu: razomzastolom

Bábovka je mimoriadne chutná a bohatá na ingrediencie. Obsahuje višne, mak, kakao a orechy. Koňak pridáva bábovke veľmi jemnú arómu. Určite vyskúšajte, neoľutujete!

8
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ku mäkkému maslu pridať cukor a vyšľahať mixérom. Pridať vajcia a ešte raz vyšľahať. Potom múku, prášok do pečiva, koňak a dôkladne premiešať. Do ¼ časti cesta pridať kakao a do ešte jednej ¼ cesta pridať mletý mak, dôkladne vymiešať.
  2. Bábovku zostaviť v poradí: Do formy s rozmermi 11×30 cm vystlanej papierom na pečenie dať kakaové cesto, makové cesto, višne, podrvené orechy a zvyšok cesta. Piecť 50 minút pri 180 °C.
  3. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/ZYjUh37NaFQ