Višňový koláč
Perfektná bábovka, ktorá obsahuje všetko
Autor receptu: razomzastolom
Bábovka je mimoriadne chutná a bohatá na ingrediencie. Obsahuje višne, mak, kakao a orechy. Koňak pridáva bábovke veľmi
jemnú arómu. Určite vyskúšajte, neoľutujete!
8 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Ku mäkkému maslu pridať cukor a vyšľahať mixérom. Pridať vajcia a ešte raz vyšľahať. Potom múku, prášok do pečiva, koňak a dôkladne premiešať.
Do ¼ časti cesta pridať kakao a do ešte jednej ¼ cesta pridať mletý mak, dôkladne vymiešať.
- Bábovku zostaviť v poradí: Do formy s rozmermi 11×30 cm vystlanej papierom na pečenie dať kakaové cesto, makové cesto, višne, podrvené orechy a zvyšok cesta.
Piecť 50 minút pri 180 °C.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/ZYjUh37NaFQ