Pečený zemiak plnený anglickou zeleninou
Radoslav Pádej
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 9. júla 2011
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 9. júla 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
800 g |
|
300 g |
|
200 g |
|
10 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zo zemiaku uvareného v šupke si odkrojíme vrch a vnútro vydlabeme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a uvaríme v horúcej slanej vode.
- 2
Na cibuľke ju opražíme a pridáme vajíčka rozšľahané so soľou a pažítkou.
- 3
Zeleninovou praženicou plníme zemiak až po vrch. Nakoniec posypeme údeným syrom a necháme zapiecť.
- 4
Náš tip: Pečený zemiak podávame poliaty kyslou smotanou, ktorú si predtým zmiešame s nasekanou pažítkou.
- 2
Diskusia k receptu