Pečený zemiak plnený anglickou zeleninou
Radoslav Pádej
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 9. júla 2011
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 9. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Zo zemiaku uvareného v šupke si odkrojíme vrch a vnútro vydlabeme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a uvaríme v horúcej slanej vode.
- 2
Na cibuľke ju opražíme a pridáme vajíčka rozšľahané so soľou a pažítkou.
- 3
Zeleninovou praženicou plníme zemiak až po vrch. Nakoniec posypeme údeným syrom a necháme zapiecť.
- 4
Náš tip: Pečený zemiak podávame poliaty kyslou smotanou, ktorú si predtým zmiešame s nasekanou pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu