Pečený ryžový puding (fotorecept)

Autor receptu: pumaamravec

Tento dezert na spôsob mliečnej ryže mi robievala babka keď som bola ešte malá. Je veľmi lahodný a spravený doma s minimálnou námahou. Stačí všetko zmiešať a ostatné za vás spraví rúra.

2
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Nádobu z jenského skla si vymastíme maslom a na dno dáme ryžu.
  2. Posypeme vanilkovým cukrom. Ja som použila vanilkový trstinový.
  3. Na miernom ohni si v mlieku roztopíme čokoládu a pridáme kakao. Dovedieme takmer k bodu varu a odstavíme z ohňa.
  4. Vylejeme na ryžu s cukrom, necháme 10 minút odstáť a dáme do rúry predhriatej na 160°C a necháme piecť hodinu. Niekedy neodolám a tento dezert odjedám hneď po vytiahnutí z rúry, ale najlepšie chutí vychladený na izbovú teplotu posypaný kakaom a hoblinkami čokolády. :)