Pečený ryžový puding (fotorecept)
Autor receptu: pumaamravec
Tento dezert na spôsob mliečnej ryže mi robievala babka keď som bola ešte malá. Je veľmi
lahodný a spravený doma s minimálnou námahou. Stačí všetko zmiešať a ostatné za vás
spraví rúra.
2 porcie |
15 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- Nádobu z jenského skla si vymastíme maslom a na dno dáme ryžu.
- Posypeme vanilkovým cukrom. Ja som použila vanilkový trstinový.
- Na miernom ohni si v mlieku roztopíme čokoládu a pridáme kakao. Dovedieme takmer k bodu varu a odstavíme z ohňa.
- Vylejeme na ryžu s cukrom, necháme 10 minút odstáť a dáme do rúry predhriatej na 160°C a necháme piecť hodinu. Niekedy neodolám a tento dezert odjedám hneď po vytiahnutí z rúry, ale najlepšie chutí vychladený na izbovú teplotu posypaný kakaom a hoblinkami čokolády. :)