Pečený kapor Pivčák (fotorecept)

Autor receptu: nonna

Podaktorí si pripravujú rybu aj na Silvestra. Možno sa hodí tento recepis. Chuť kapra je delikatesne, labužnícky horkastá, mäsko sa rozplývajúce v ústach. Citrónovou šťavou netreba šetriť, osvieži mäso i šťavu. Adžika, korenie, ktoré sa hodí úplne do všetkého, zatraktívni chuť celého jedla. Cesnak a cibuľa sú dobrou prílohou, ale dominantnú príchuť tvorí pivo a jeho jemná horkosť. Rozkvitnutá halúzka na ihličí bola čerstvo ulomená z kríku v Nitrianskom parku 26.XII. Zjarnená dekorácia.

1
porcia
10 minút
príprava
21 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Kapra trošku osolíme, ponatierame celého cesnakom, pokvapkáme dobre citrónovou šťavou, celého okoreníme 2/3 KL Adžiky.
  3. Bielok premiešame s cícerovou múkou.
  4. Kapra dobre obalíme v tomto cestíčku.
  5. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, strúčik cesnaku na tenké plátky.
  6. Maslo trošku rozohrejeme a kapra na ňom opražíme z každej strany jednu minútu.
  7. Cibuľu aj cesnak rozložíme na maslo, naň dáme opraženého kapra, podlejeme pivom, pridáme citrónovú šťavu, okoreníme 1/3 KL Adžiky a dáme piecť prikryté alobalom na 20 minút.
  8. Kapra podávame spolu s omáčkou. Ako príloha sa hodia varené zemiaky, ryža Natural alebo tmavý celozrnný chlieb, pečivo. Želám príjemno zážitkové pochutnanie!