Pečený kapor Pivčák (fotorecept)
Autor receptu: nonna
Podaktorí si pripravujú rybu aj na Silvestra. Možno sa hodí tento recepis. Chuť kapra je delikatesne, labužnícky horkastá, mäsko sa rozplývajúce v ústach. Citrónovou šťavou netreba šetriť, osvieži mäso i šťavu. Adžika, korenie, ktoré sa hodí úplne do všetkého, zatraktívni chuť celého jedla. Cesnak a cibuľa sú dobrou prílohou, ale dominantnú príchuť tvorí pivo a jeho jemná horkosť. Rozkvitnutá halúzka na ihličí bola čerstvo ulomená z kríku v Nitrianskom parku 26.XII. Zjarnená dekorácia.
1 porcia |
10 minút príprava |
21 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Kapra trošku osolíme, ponatierame celého cesnakom, pokvapkáme dobre citrónovou šťavou, celého okoreníme 2/3 KL Adžiky.
- Bielok premiešame s cícerovou múkou.
- Kapra dobre obalíme v tomto cestíčku.
- Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, strúčik cesnaku na tenké plátky.
- Maslo trošku rozohrejeme a kapra na ňom opražíme z každej strany jednu minútu.
- Cibuľu aj cesnak rozložíme na maslo, naň dáme opraženého kapra, podlejeme pivom, pridáme citrónovú šťavu, okoreníme 1/3 KL Adžiky a dáme piecť prikryté alobalom na 20 minút.
- Kapra podávame spolu s omáčkou. Ako príloha sa hodia varené zemiaky, ryža Natural alebo tmavý celozrnný chlieb, pečivo.
Želám príjemno zážitkové pochutnanie!