Foto: mariaklara
Toto som v nedeľu robila môjmu manželovi na obed, ja som mala zelerové hranolky, lebo držím28 dňovú detox. kúru dľa A. Mačingovej, a verte, Zobraziť celý popisToto som v nedeľu robila môjmu manželovi na obed, ja som mala zelerové hranolky, lebo držím28 dňovú detox. kúru dľa A. Mačingovej, a verte, že som odolala.
porcie
príprava
na 140 °C
Postup
-
1
Keďže holúbky boli dobre kŕmené a mali sadielko - tuk, tak som ho použila pod cibuľku namiesto oleja.
-
2
Potom som pridala nakrájanú cibuľku a chvíľku som ju osmažila.
-
3
Na cibuľku som pridala pokrájanú pečienku, srdiečko a puchor z holuba, zvyknem pridať ešte aj pečienku zo zajaca. ( Ak chcete, môžete pečienku zomlieť alebo naškrabať nožíkom ).
-
4
Chvíľku som to podusila a prichutila bielym korením, solčankou, na koniec majoránkou a pažítkou.
-
5
Namočený a potom vyžmýkaný chlieb som spolu zmiešala s podusenou cibuľkou a ostatnými surovinami. Pridala som vajce.
-
6
Rukou som to premiešala...
-
7
... a plnila do pripravených holubov.
-
8
Pekne som ich vyplnila plnkou,
-
9
preložila som ich na pripravený pekáč, pod nich som dala ešte asi dve PL masti a šupla som ich do rúry piecť.
-
10
Piekli sa prikryté, aby neobschli....
-
11
...po 40 min. pečenia som ich veľmi opatrne otočila a dopiekla ešte asi 30 min.
-
12
Krásne do ružova a do chrumkava upečené holúbky som podávala so zemiakmi na cibuľke, u nás tomu hovoríme - krumplišterc. Ako obloha sa môže podávať čerstvá uhorka, paradajka alebo šalát. Dobrú chuť!!!
dúfam, že to neboli holubice mieru !!!