Pečený holub fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 23. mája 2013

Toto som v nedeľu robila môjmu manželovi na obed, ja som mala zelerové hranolky, lebo držím28 dňovú detox. kúru dľa A. Mačingovej, a verte, Zobraziť celý popisToto som v nedeľu robila môjmu manželovi na obed, ja som mala zelerové hranolky, lebo držím28 dňovú detox. kúru dľa A. Mačingovej, a verte, že som odolala.

4
porcie
30 minút
príprava
80 -90 minút
na 140 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
3 - 4 krajce
1 ks
1 ks
1 - 2 PL




Postup

  1. 1

    Keďže holúbky boli dobre kŕmené a mali sadielko - tuk, tak som ho použila pod cibuľku namiesto oleja.

    Pečený holub (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som pridala nakrájanú cibuľku a chvíľku som ju osmažila.

    Pečený holub (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cibuľku som pridala pokrájanú pečienku, srdiečko a puchor z holuba, zvyknem pridať ešte aj pečienku zo zajaca. ( Ak chcete, môžete pečienku zomlieť alebo naškrabať nožíkom ).

    Pečený holub (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chvíľku som to podusila a prichutila bielym korením, solčankou, na koniec majoránkou a pažítkou.

    Pečený holub (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Namočený a potom vyžmýkaný chlieb som spolu zmiešala s podusenou cibuľkou a ostatnými surovinami. Pridala som vajce.

    Pečený holub (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rukou som to premiešala...

    Pečený holub (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... a plnila do pripravených holubov.

    Pečený holub (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pekne som ich vyplnila plnkou,

    Pečený holub (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    preložila som ich na pripravený pekáč, pod nich som dala ešte asi dve PL masti a šupla som ich do rúry piecť.

    Pečený holub (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Piekli sa prikryté, aby neobschli....

    Pečený holub (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...po 40 min. pečenia som ich veľmi opatrne otočila a dopiekla ešte asi 30 min.

    Pečený holub (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Krásne do ružova a do chrumkava upečené holúbky som podávala so zemiakmi na cibuľke, u nás tomu hovoríme - krumplišterc. Ako obloha sa môže podávať čerstvá uhorka, paradajka alebo šalát. Dobrú chuť!!!

    Pečený holub (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

concord
Je to lahodné mäso a hlavne polievka je z toho dobrá. Jedával som to keď ešte babka žila.
mariamka
ja som raz pred 200 rokmi dostala dva holubky, ale vtedy ma nic ine nenapadlo, iba polievka, vskutku bola vynikajuca! a verim, ze aj tieto vase boli chutne, vyzeraju krasne, ..teda ja radsej toho holuba ako zeler :)
mariaklara
Áno, je to veľmi chutné jedlo a nemusíte sa báť, že to boli holubice mieru, to boli len z našeho dvora..... :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia