Pečený holub (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Toto som v nedeľu robila môjmu manželovi na obed, ja som mala zelerové hranolky, lebo držím28 dňovú detox. kúru dľa A. Mačingovej, a verte, že som odolala.
4 porcie |
30 minút príprava |
80 -90 minút na 140 °C |
Postup
- Keďže holúbky boli dobre kŕmené a mali sadielko - tuk, tak som ho použila pod cibuľku namiesto oleja.
- Potom som pridala nakrájanú cibuľku a chvíľku som ju osmažila.
- Na cibuľku som pridala pokrájanú pečienku, srdiečko a puchor z holuba, zvyknem pridať ešte aj pečienku zo zajaca. ( Ak chcete, môžete pečienku zomlieť alebo naškrabať nožíkom ).
- Chvíľku som to podusila a prichutila bielym korením, solčankou, na koniec majoránkou a pažítkou.
- Namočený a potom vyžmýkaný chlieb som spolu zmiešala s podusenou cibuľkou a ostatnými surovinami. Pridala som vajce.
- Rukou som to premiešala...
- ... a plnila do pripravených holubov.
- Pekne som ich vyplnila plnkou,
- preložila som ich na pripravený pekáč, pod nich som dala ešte asi dve PL masti a šupla som ich do rúry piecť.
- Piekli sa prikryté, aby neobschli....
- ...po 40 min. pečenia som ich veľmi opatrne otočila a dopiekla ešte asi 30 min.
- Krásne do ružova a do chrumkava upečené holúbky som podávala so zemiakmi na cibuľke, u nás tomu hovoríme - krumplišterc. Ako obloha sa môže podávať čerstvá uhorka, paradajka alebo šalát. Dobrú chuť!!!