Foto: malapiskota
Nevyhadzujte mäkké ovocie, ak vám ostane. Niečo popridávajte, pocukrujte a upečte si ho. Keď budete robiť palacinky, ako keby ste našli...
príprava
na 130 °C
Postup
-
1
Postup na pečený čaj je jednoduchý. Ovocie nakrájajte na malé kúsky, dajte na plech, zasypte cukrom. Niekto dáva viac, niekto menej, ja ho dávam hlavne aby konzervoval a ovocie sa v pohári nepokazilo. Môžeme pridať škoricu a citrónovú šťavu a dokonca aj rum. Pečieme asi hodinu na 120-130 C, kým sa nevytvorí okolo ovocia sladký sirup a kým ovocie nie je ako kompót.
-
2
A už len zavrieme do horúcich pohárikov, ja nesterilizujem a nekazí sa.
-
3
Môžete použiť akékoľvek ovocie, je to vlastne miešaný kompót pečený na plechu, neodporúčajú sa banány. Ja som ešte robila slivkovo-hruškovo-škoricovú verziu, veľmi bol dobrý. Už nie je. :) Pečený čaj sa používa buď do hrnčeka a zalieva sa vriacou vodou ako obyčajný čaj, môžete ho pridať do vareného vína, ale my ho máme najradšej na palacinkách alebo v jogurte či tvarohu.
Diskusia k receptu