Foto: dorisa
Prvýkrát som doma piekla bravčový bočik. Dá sa jesť aj za tepla, aj ako studený.
10 minút
príprava
príprava
70 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Umyjeme mäso. Napcháme doň rozkrájaný cesnak, posolíme, okoreníme, poprášime rascou a dáme na pekáč piecť. Podlejeme vodou.
-
3
Mäso je upečené. Mali sme k tomu zemiakovú kašu a broskyňový kompót.
-
4
Vnučke som upiekla kuracie stehno.
-
5
Na druhý deň bol bočik vhodný na konzumáciu za studena. Masť z výpeku na chlebík a k mäsu kyslá uhorka.
Ešte si robievam vypečky-bôčik,pliecko a k tomu dusenú sudovú
kapustu,kňedlu.
O tom, že čo je zdravé a čo nie asi vedeli viac naši praprarodičia. Jedli všetko, aj udenú surovú slaninu samozrejme s cibuľou a nič im nebolo.
My varíme so "zdravím" omega 6 rastlinným olejom čo je omnoho škodlivejšie ako ten pečený bôčik špikovaný cesnakom.