Pečeňovec dubový a gulášik z neho fotorecept
Foto: gordonko
Pred 4 dňami som spoznal novú ,,hubu,, pečeňovec dubový. Toto je drúhý pokrm z neho ,,gulášik,, na ktorý Zobraziť celý popisPred 4 dňami som spoznal novú ,,hubu,, pečeňovec dubový. Toto je drúhý pokrm z neho ,,gulášik,, na ktorý som sa tešil
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
suroviny na gulášik , cibule , cesnak ,rajčiny , papriky , zemiaky , sol - vegeta , majoránka , mletá paprika sladká aj pálivá , drcený knín - rasca , slaninka a z hub mam pripravené muchotrčervenkasté , šampiňony a to hnedé je spomínaný pečeňovec dubový
-
2
pečeňovec dubový ma na vrchu slizkú šupu - blanu , pred použitím sa lahko stiahne dolu
-
3
všetky suroviny si si pokrájame
-
4
na vytopenej slaninke osmahneme do sklovita nasekanú cibulu
-
5
pridáme pečeňovec.......
-
6
a ostatné huby
-
7
okoreníme koreninami
-
8
podlejeme vodou
-
9
pridáme nadrobno pokrájané zemiaky
-
10
papriky s rajčinami
-
11
a osolíme ...... potom uzavrieme tlakový hrniec a dusíme cca 20 minut
-
12
gulášik dovarený
-
13
..dochutíme cesnakom
-
14
a môžme servírovať ... DOBRÚ CHUŤ
Výborný gulášik.