Pečeňovec dubový a gulášik z neho (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Pred 4 dňami som spoznal novú ,,hubu,, pečeňovec dubový. Toto je drúhý pokrm z neho ,,gulášik,, na ktorý som sa tešil

45-60 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. suroviny na gulášik , cibule , cesnak ,rajčiny , papriky , zemiaky , sol - vegeta , majoránka , mletá paprika sladká aj pálivá , drcený knín - rasca , slaninka a z hub mam pripravené muchotrčervenkasté , šampiňony a to hnedé je spomínaný pečeňovec dubový
  2. pečeňovec dubový ma na vrchu slizkú šupu - blanu , pred použitím sa lahko stiahne dolu
  3. všetky suroviny si si pokrájame
  4. na vytopenej slaninke osmahneme do sklovita nasekanú cibulu
  5. pridáme pečeňovec.......
  6. a ostatné huby
  7. okoreníme koreninami
  8. podlejeme vodou
  9. pridáme nadrobno pokrájané zemiaky
  10. papriky s rajčinami
  11. a osolíme ...... potom uzavrieme tlakový hrniec a dusíme cca 20 minut
  12. gulášik dovarený
  13. ..dochutíme cesnakom
  14. a môžme servírovať ... DOBRÚ CHUŤ