Pečeňovec dubový a gulášik z neho (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Pred 4 dňami som spoznal novú ,,hubu,, pečeňovec dubový. Toto je drúhý pokrm z neho ,,gulášik,, na ktorý som sa tešil
45-60 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- suroviny na gulášik , cibule , cesnak ,rajčiny , papriky , zemiaky , sol - vegeta , majoránka , mletá paprika sladká aj pálivá , drcený knín - rasca , slaninka a z hub mam pripravené muchotrčervenkasté , šampiňony a to hnedé je spomínaný pečeňovec dubový
- pečeňovec dubový ma na vrchu slizkú šupu - blanu , pred použitím sa lahko stiahne dolu
- všetky suroviny si si pokrájame
- na vytopenej slaninke osmahneme do sklovita nasekanú cibulu
- pridáme pečeňovec.......
- a ostatné huby
- okoreníme koreninami
- podlejeme vodou
- pridáme nadrobno pokrájané zemiaky
- papriky s rajčinami
- a osolíme ...... potom uzavrieme tlakový hrniec a dusíme cca 20 minut
- gulášik dovarený
- ..dochutíme cesnakom
- a môžme servírovať ... DOBRÚ CHUŤ