Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
20 minút príprava
60 minút na 180 °C
Suroviny
Postup
1
Ošupané zemiaky si nakrájame, na plech si dáme olej a rozložíme naň zemiaky. Pokoreníme si ich všetkými koreninami, posolíme a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Este jedna finta: Zemiaky ocistene a rozstvrtene uvarime v neosolenej vode s pridavkom rasce. Potom ich dame na pekac a dopecieme bez soli pomastene. Nikdy sa nepripecu na dno pekaca, ked su bez soli! Potom na tenieri si kazdy posoli podla seba.
milujem pecene zemiacky, no ja ich robim trosku inym sposobom. zemiak napr. o velkosti pesti rozkrojim na 2-3 casti (samozrejme zemiakov mame viac). nasledne ich oblanzirujem a potom vlozim do vyhriateho pekaca, kde sa mi roztopila mast. pouzijem mletu papriku, peper...rozmaryn a tymian (obe CERSTVE nie susene!!) chutia bozsky...osobne by som oregano a tymian nedaval...su si aromaticky velmi podobne...ozaj ak smiem odporucit tak skus ten cerstvy rozmarin ;)
A ešte jeden tip : Poumývané zemiaky neošúpané dám do rúry a prikryjem rajnicou. Občas kuknem a poprevraciam. Je to ráchlejšie. A s pečenými zemiakmi už viem čo urobiť. :-)) . Tak isto aj na chate, kde máme klasický sporák, toto robím na platni.
A čo tak na tanieri primastiť maslom a zapíjať zakysankou?