Pečené zemiaky v rúre

anik - bez fotkyanik, 19. augusta 2010
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ošupané zemiaky si nakrájame, na plech si dáme olej a rozložíme naň zemiaky. Pokoreníme si ich všetkými koreninami, posolíme a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Diskusia k receptu

braxi
vyskúšaj takto...umyté zemiaky rozštvrtím a "mesiačiky" uložím na rošt v rúre a pečiem...neošúpané!!! V zime podávam s máslom a acidkom
coldbery
Ja to tiež tak robím ako ty ,,braxi" ...a je to fajnota :-))
marienka44
Este jedna finta: Zemiaky ocistene a rozstvrtene uvarime v neosolenej vode s pridavkom rasce. Potom ich dame na pekac a dopecieme bez soli pomastene. Nikdy sa nepripecu na dno pekaca, ked su bez soli! Potom na tenieri si kazdy posoli podla seba.
surikata
Já peču brambory neoloupané, pokrájané na plátky, bez oleje na pečícím papíře. Je to dobrota jen tak s mlékem.
bob1k
milujem pecene zemiacky, no ja ich robim trosku inym sposobom. zemiak napr. o velkosti pesti rozkrojim na 2-3 casti (samozrejme zemiakov mame viac). nasledne ich oblanzirujem a potom vlozim do vyhriateho pekaca, kde sa mi roztopila mast. pouzijem mletu papriku, peper...rozmaryn a tymian (obe CERSTVE nie susene!!) chutia bozsky...osobne by som oregano a tymian nedaval...su si aromaticky velmi podobne...ozaj ak smiem odporucit tak skus ten cerstvy rozmarin ;)
abdul
A ešte jeden tip : Poumývané zemiaky neošúpané dám do rúry a prikryjem rajnicou. Občas kuknem a poprevraciam. Je to ráchlejšie. A s pečenými zemiakmi už viem čo urobiť. :-)) . Tak isto aj na chate, kde máme klasický sporák, toto robím na platni.
retig1
Pridávam sa - zemiaky nešúpať. A rasca tam nikomu nechýba?!
A čo tak na tanieri primastiť maslom a zapíjať zakysankou?
jozka2
ja by som na ne nedala oregano ale nas obycajny kmin ten im doda vybornu chut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia