Pečené zemiakové pirohy (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept som nasla velmi davno v jednom casopise. V povodnom recepte bola zemiakova plnka s poprazenymi sampionmi. Ja tie plnky striedam, pouzijem co mam, bryndzu, tvaroh, hribiky.
6-7 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky som uvarila v slanej vode, pripravila som si bryndzu a nasekala pazitku.
- Potlacila som zemiaky a vsetko som spolu zmiesala.
- Ja som pouzila kupovane listkove cesto, ktore uz bolo aj rozvalkane. Kazdy plat som si prerezala na styri casti, velkosti 12/12cm. Ta velkost moze byt samozrejme ina, mensia. Na kazdy stvorec som dala za velku lyzicu plnky.
- Cesto som prelozila napoly, potrela rozslahanym vajickom a dala upiect do rury 180'C na 20min. Plech som trochu potrela olejom. Pirohy je dobre na vrch prepichnut vidlickou, vtedy sa nepopraskaju.