Pečené zemiakové pirohy (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept som nasla velmi davno v jednom casopise. V povodnom recepte bola zemiakova plnka s poprazenymi sampionmi. Ja tie plnky striedam, pouzijem co mam, bryndzu, tvaroh, hribiky.

6-7
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som uvarila v slanej vode, pripravila som si bryndzu a nasekala pazitku.
  2. Potlacila som zemiaky a vsetko som spolu zmiesala.
  3. Ja som pouzila kupovane listkove cesto, ktore uz bolo aj rozvalkane. Kazdy plat som si prerezala na styri casti, velkosti 12/12cm. Ta velkost moze byt samozrejme ina, mensia. Na kazdy stvorec som dala za velku lyzicu plnky.
  4. Cesto som prelozila napoly, potrela rozslahanym vajickom a dala upiect do rury 180'C na 20min. Plech som trochu potrela olejom. Pirohy je dobre na vrch prepichnut vidlickou, vtedy sa nepopraskaju.