Pečené pstruhy s čerstvým tymiánom citronovým alebo s dúškou materinou(fotorecept)

Autor receptu: marianne

Jeden z mojich oblubenych receptov na pstruhy.Duska materina rastla kusok od pahrebiska a robili sme rybky takto v pahrebe,ale vinom sme len zapijali a ked robim doma,vinkom podlievam aj v pekaci:-).Tentoraz som pouzila tymian citronovy,lebo na ten z prirody si este musim pockat....

4
porcie
30 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vypitvane pstruhy umyjeme,trosku osusime, vnutro rybky pokvapkame citronovou stavou, dobre osolime,posypeme cerstvo potlcenym korenim.Do kazdej dame,rozlozene koliesko cibule, vetvicky tymianu a tenky platok masla.Tak isto posolime,pokorenime vrch rybiek,poprekladame platkami masla a citrona.A polozime par vetviciek tymianu aj na vrch pstruhov.Odlozime najlepsie cez noc do chladnicky a az na druhy den pokracujeme v priprave.Ak sa ponahlame, robime hned.
  2. Na 1PL masla a 1 PL oleja(pouzila som olivovy) oprazime zvysok na kolieska nakrajanej cibule,ktoru rozlozime na dno pekaca ohnovzdornej misy.
  3. Na cibulu ulozime pstruhy,podlejeme vinom(mala som veltlinske zelene suche).
  4. Zakryjeme alobalom.
  5. Pecieme vo vyhriatej rure 15-20 min a dalsich 5 minut odokryte.Ja nie som moc zemiakova,uprednostnujem podavat s chlebikom alebo bagetkou,ale kto ma rad samozrejme moze podavat so zemiakmi a bielym vinom.
  6. ...a mozme papat:-)