Pečené pliecko
Autor receptu: sonkap
Nepamätám sa odkiaľ to mam,ale chytila ma kombinácia mäsa a ovocia, je super.
25 minút príprava |
1,45 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si nakrojíme po celej dĺžke na hĺbku 1 centimetra (vychádza to na cca každý 1,5 cm.) a do každého zárezu po celej dĺžke vsunieme plátky cesnaku. Posypeme soľou,korením a celé potrieme tymiánom.
- Uložíme do vyššej zapekacej nádoby, podlejeme vodou a olejom, prikryté dusíme asi pol hodinu, otočíme mäso a dusíme ešte pol hodinu. Odokryjeme a občasným polievaním pečieme. Asi 15 minút pred koncom pečenia,naukladáme na mäso polky broskýň a dopečieme. Broskyne by mali chytiť trošku červeno-hnedú farbu.
- Ja broskyne prichytávam špáradlom,aby nespadli a do výpeku počas pečenia pridám aj 2 - 3 PL kompótovej šťavy a tak polievam mäso.
- takto to vyzerá po upečení, pokiaľ nie sú jedáci doma :)