Pečené pliecko

Autor receptu: sonkap

Nepamätám sa odkiaľ to mam,ale chytila ma kombinácia mäsa a ovocia, je super.

25 minút
príprava
1,45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso si nakrojíme po celej dĺžke na hĺbku 1 centimetra (vychádza to na cca každý 1,5 cm.) a do každého zárezu po celej dĺžke vsunieme plátky cesnaku. Posypeme soľou,korením a celé potrieme tymiánom.
  2. Uložíme do vyššej zapekacej nádoby, podlejeme vodou a olejom, prikryté dusíme asi pol hodinu, otočíme mäso a dusíme ešte pol hodinu. Odokryjeme a občasným polievaním pečieme. Asi 15 minút pred koncom pečenia,naukladáme na mäso polky broskýň a dopečieme. Broskyne by mali chytiť trošku červeno-hnedú farbu.
  3. Ja broskyne prichytávam špáradlom,aby nespadli a do výpeku počas pečenia pridám aj 2 - 3 PL kompótovej šťavy a tak polievam mäso.
  4. takto to vyzerá po upečení, pokiaľ nie sú jedáci doma :)