Pečené pirohy plnené s feta syrom (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tieto pirohy su velmi chutne teple, ale aj studene. Su vhodne na posedenie s priatelmi pri vine ale aj pive.
40 ks porcií |
45 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv som si vyslahala samotne maslo. Potom som k nemu pridala jogurt, sol a vsetko som spolu premiesala.
- Na koniec som pridala muku rozmiesanu s praskom do peciva. Spracovala som hladke cesto, ktore som zabalila do folie a ulozila na 1/2 hodinu do chladnicky.
- Medzitym som si pripravila plnku. Feta ktoru som si spravila pred dvoma mesiacmi je uz pekna vyzreta. Roztlacila som ju tlacitkom na zemiaky, pridala som rozslahane vajicko a korenie. Moja feta je dost slana, nebolo ju treba solit. Do plnky sa moze pouzit tiez bryndza.
- Odlezane cesto som rozvalkala na hrubku asi 3 mm. Okruhlou formickou som ho povykrajovala a na kazdy kusok som dala za malu lyzicku plnky.
- Pirohy som prehla na polovicku, dobre uzavrela a vrchnu cast som potrela rozslahanym vajickom. Pirohy som piekla vo vyhriatej rure 200C 15 minut.