Pečené olivy

Pečené olivy alias olivové hrozienka

Autor receptu: marlenka

Je to delikatesa, síce prácna, ale tá chuť stojí za to.* Namiesto rôznych orieškov a iných slaných nerestí. Je to môj výmysel, podarilo sa mi to náhodou.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme akékoľvek zelené olivy a grilovacie korenie. To síce nemusí byť, ale s grilovacím korením dosiahneme výraznejšiu chuť.
  2. Olivy pokrájame najlepšie na štvrinky, dáme na plech s papierom na pečenie.
  3. Jemne posypeme grilovacím korením.
  4. Dáme do rúry, občas premiešame a zároveň kontrolujeme, aby olivy nezhoreli na uhlíky. Pri kratšom čase budú olivky len vysušená, pri dlhšom pečení budú chrumkavé.
  5. Finálny výsledok.