Pečené olivy
Pečené olivy alias olivové hrozienka
Autor receptu: marlenka
Je to delikatesa, síce prácna, ale tá chuť stojí za to.* Namiesto rôznych orieškov a iných slaných nerestí. Je to môj výmysel, podarilo sa mi to náhodou.
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebujeme akékoľvek zelené olivy a grilovacie korenie. To síce nemusí byť, ale s grilovacím korením dosiahneme výraznejšiu chuť.
- Olivy pokrájame najlepšie na štvrinky, dáme na plech s papierom na pečenie.
- Jemne posypeme grilovacím korením.
- Dáme do rúry, občas premiešame a zároveň kontrolujeme, aby olivy nezhoreli na uhlíky. Pri kratšom čase budú olivky len vysušená, pri dlhšom pečení budú chrumkavé.
- Finálny výsledok.