Pečené morčacie stehno (fotorecept)

Autor receptu: michal1977

Z morčacieho mäsa je toto moje najobľúbenejšie. Nie je to pracné, i keď sa dlhšie pečie. Ale určite to stojí za to a je to zmena ako len stále to isté. Pečené kura, pečené kura, pečené kura...

4
porcie
15 minút
príprava
150 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tak tu je všetko, čo k tomu potrebujeme. Ja som kúpil 2 kusy morčacieho steha a každé malo cca 1 kg. Na fotke nie je slanina, ale kto nechce, tak ju nemusí používať. Ja som ju ale použil, z čoho by môj doktor určite mal radosť...
  2. Mäso si prešpikujeme strúčikmi cesnaku a slaniny.
  3. Stehná poriadne posilíme. Dookola ja rád dávam aj väčšie kusy cibule a polky cesnaku na upečenie. To je podľa mňa neskutočná lahôdka. A pomôže to výpeku k lepšej chuti. Plus podlejeme vodou. Dáme na 200 stupňov na 1,5 hodiny zakryté alobalom, potom 180 stupňov asi jednu hodinku (v polovici otočíme a polievame výpekom). V prípade nutnosti podlejeme vodou.
  4. Po 2,5 hodinách je výsledok takýto. Keď je stehno menšie tak je to aj skôr, ale toto boli riadne veľké nožiská. Najlepšie je, keď sa mäso samé oddeľuje od kosti.
  5. A môžeme hodovať...