Pečené kysnuté buchty (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Ľahké ako facka.Dr.Oetker nás istí.

120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Múku premiešame zo sušeným droždím.Pridáme kryštalový cukor a potom vlažným mliekom zmes trochu premiešame,len tak varechou.Ďaľej pridáme olej a smotanu na šľahanie.
  2. Dielo dobre premiešame mixérom s hnieťacími hákmy.Zhruba po štyroch minútach by sme mali dostať lesklé dielo.
  3. Cesto zľahka poprášime múkou a prikryjeme ho utierkou.
  4. Cesto mi kyslo cca. 45 min.
  5. Cesto prerežeme na dve časti.
  6. Jednu časť cesta rozvaľkáme ľubovolne podľa vášho uváženia.Môžete si ho dať aj na tenšie,lebo to moje kyslo ostošesť a mal som ho dosť hrubé.
  7. Pohárom si vykrojíme buchtičky a zo zátkou z minerálky si do nich spravíme diery kde potom vložíme džem prípadne lekvár.
  8. Takto vykrojené a prichystané cesto som natrel rozpusteným maslom a nechal som ho podkysnúť 10-15 minút.Predhrial som si rúru na 100 C.Buchty som piekol na 200 C/ 20 minút.
  9. Po vybratí z rúry som ich natrel rozpusteným maslom a prikryl utierkou.
  10. Želám vám dobrú chuť.