Pečené kysnuté buchty (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Ľahké ako facka.Dr.Oetker nás istí.
120 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Múku premiešame zo sušeným droždím.Pridáme kryštalový cukor a potom vlažným mliekom zmes trochu premiešame,len tak varechou.Ďaľej pridáme olej a smotanu na šľahanie.
- Dielo dobre premiešame mixérom s hnieťacími hákmy.Zhruba po štyroch minútach by sme mali dostať lesklé dielo.
- Cesto zľahka poprášime múkou a prikryjeme ho utierkou.
- Cesto mi kyslo cca. 45 min.
- Cesto prerežeme na dve časti.
- Jednu časť cesta rozvaľkáme ľubovolne podľa vášho uváženia.Môžete si ho dať aj na tenšie,lebo to moje kyslo ostošesť a mal som ho dosť hrubé.
- Pohárom si vykrojíme buchtičky a zo zátkou z minerálky si do nich spravíme diery kde potom vložíme džem prípadne lekvár.
- Takto vykrojené a prichystané cesto som natrel rozpusteným maslom a nechal som ho podkysnúť 10-15 minút.Predhrial som si rúru na 100 C.Buchty som piekol na 200 C/ 20 minút.
- Po vybratí z rúry som ich natrel rozpusteným maslom a prikryl utierkou.
- Želám vám dobrú chuť.