Pečené kuriatko na kyslej kapuste so zemiakmi

Autor receptu: makinka31

toto jedlo som si obľúbila preto,lebo je nenáročné na prípravu,je chutné a kuriatku dodáva inú chuť. A samozrejme, človek nezašpiní veľa riadu:)

5
porcií
30 minút
príprava
1 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuriatko poumývame, rozporcujeme.
  2. Hlboký pekáč si "vystelieme kyslou kapustou, do nej poukladáme osolené (pozor len mierne,lebo kapusta obsahuje soľ!!), okorenené, posypané mletou rascou a paprikou jednotlié časti kuriatka a dáme do vyhriatej rúry (180°C).
  3. Zemiaky očiistíme, mierne posolíme. Pekáč vyberieme z rúry a kuriatko obložíme pokrájanými zemiakmi.
  4. Opäť dáme do rúry a pečieme cca 1 hodinku, pričom podlievame horúcou vodou. Keď je mäsko a zemiaky mäkké,rúru vypneme a podávame. Dobrú chuť!!