Pečené kuriatko na kyslej kapuste so zemiakmi
Autor receptu: makinka31
toto jedlo som si obľúbila preto,lebo je nenáročné na prípravu,je chutné a kuriatku dodáva inú chuť. A samozrejme, človek nezašpiní veľa riadu:)
5 porcií |
30 minút príprava |
1 minút na 180 °C |
Postup
- Kuriatko poumývame, rozporcujeme.
- Hlboký pekáč si "vystelieme kyslou kapustou, do nej poukladáme osolené (pozor len mierne,lebo kapusta obsahuje soľ!!), okorenené, posypané mletou rascou a paprikou jednotlié časti kuriatka a dáme do vyhriatej rúry (180°C).
- Zemiaky očiistíme, mierne posolíme. Pekáč vyberieme z rúry a kuriatko obložíme pokrájanými zemiakmi.
- Opäť dáme do rúry a pečieme cca 1 hodinku, pričom podlievame horúcou vodou. Keď je mäsko a zemiaky mäkké,rúru vypneme a podávame. Dobrú chuť!!