Pečené kuracie stehná na kapuste

Autor receptu: janazjarku

Kyslá kapusta moja obľúbená surovina ma inšpirovala k pokusu spojiť jej chuť s kuracími stehnami , lebo prečo nie ? Chuť zvláštne príjemná a príprava jednoduchá a rýchla :-) a naviac na suroviny nenáročná !

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kyslú kapustu poriadne vyžmýkame /nepremývame/ a uložíme na plech, alebo do remosky. Kuracie stehná horné umyjeme a vysušíme a poukladáme na kapustu. Potrieme olejom s rozmiešanou soľou a červenou paprikou. Olej stačí ozaj 0,5 dcl, lebo kuriatko pustí vlastnú šťavu. Pri príprave v remoske mäso nezkrývame alobalom, ale pečieme cca 60 minút. Pri príprave v rúre najprv mäso zakyjeme asi na 20 minút a odkryté pečieme až kým za "nečervená" :-) Najvhodnejšou prílohou sú varené zemiaky nakrájané na "krížalky" ochutené rascou. Nuž a je navarené ! Dobrú kapustovú chuť milí priaznivci jednoduchého , ale chutného jedla.