Pečené krevety s artičokmi a cherry rajčinami

Autor receptu: redakcia

Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.

4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Artičoky zbavíme tvrdých listov a stredu kvetu. Uvaríme v osolenej vode s citrónom a nakrájame na trojuholníky. Krevety očistíme a sprudka urestujeme na oleji s cesnakom, cherry rajčinami a uvarenými artičokmi.
  2. Osolíme, okoreníme a pridáme nasekaný petržlen.
  3. Náš tip: Artičoky musíme čistiť v gumových rukaviciach a ihneď ich dáme do studenej vody s citrónom, aby nesčerneli.