Pečené krevety s artičokmi a cherry rajčinami
Autor receptu: redakcia
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.
4 porcie |
35 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Artičoky zbavíme tvrdých listov a stredu kvetu. Uvaríme v osolenej vode s citrónom a nakrájame na trojuholníky. Krevety očistíme a sprudka urestujeme na oleji s cesnakom, cherry rajčinami a uvarenými artičokmi.
- Osolíme, okoreníme a pridáme nasekaný petržlen.
- Náš tip: Artičoky musíme čistiť v gumových rukaviciach a ihneď ich dáme do studenej vody s citrónom, aby nesčerneli.