Pečené koleno
Autor receptu: redakcia
Postup- Umyté koleno narežeme
tak, aby na koži vznikli kosoštvorce.
Z trochy čierneho
piva, oleja, cukru, francúzskej
horčice a roztlačeného
cesnaku urobíme kašu. Tú
dobre votrieme do narezanej
kože a necháme deň odstáť
v chladničke.
- Koleno vložíme
do pekáča, podlejeme celým
pivom, v ktorom sme pred
tým rozmiešali PL cukru a PL
sladkej sójovej omáčky. Pridáme
na polovicu rozkrojenú
hlavičku cesnaku, celé feferónky,
na polovice rozrezané
cibule, bobkový list a rascu.
- Pečieme v zakrytom pekáči
asi 1,5 hodiny. Priebežne podlievame
pivom a potierame
šťavou z výpeku.
- Nakoniec
koleno odkryjeme a necháme
dopiecť do chrumkava asi pol
hodiny. Podávame s čerstvou
cibuľou, uhorkami a feferónkami.
|