Pečené koleno

Autor receptu: redakcia

120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, francúzskej horčice a roztlačeného cesnaku urobíme kašu. Tú dobre votrieme do narezanej kože a necháme deň odstáť v chladničke.
  2. Koleno vložíme do pekáča, podlejeme celým pivom, v ktorom sme pred tým rozmiešali PL cukru a PL sladkej sójovej omáčky. Pridáme na polovicu rozkrojenú hlavičku cesnaku, celé feferónky, na polovice rozrezané cibule, bobkový list a rascu.
  3. Pečieme v zakrytom pekáči asi 1,5 hodiny. Priebežne podlievame pivom a potierame šťavou z výpeku.
  4. Nakoniec koleno odkryjeme a necháme dopiecť do chrumkava asi pol hodiny. Podávame s čerstvou cibuľou, uhorkami a feferónkami.